De Gangmaokers naar regionale lichtjesoptochten

GEMERT – Carnavalsgroep De Gangmaokers zet dit jaar écht alles op alles. Nadat ze hun 11-jarig jubileum eerder al groots vierden en aan de carnavalsoptochten deel namen, gaan ze voor nog meer spektakel zorgen: de regionale lichtjesoptochten.

Aanstaande zaterdag 30 maart vindt in Deurne de Heilight Parade plaats (aanvang 19.30u) en op zaterdag 6 april in Mierlo-Hout de Helmondse Lichtjesparade (20.30u). Uit Gemert is carnavalsgroep De Gangmaokers de trotse afvaardiging.

Met hun thema ‘We zetten al 11 jaar Alles op Alles’ zullen ze een grote blikvanger zijn in de optochten. Hun creatie bestaat uit twee grote wagens en een grote groep, die compleet verlicht zijn met honderdduizenden lichtjes. Sinds carnaval zijn ze zo’n vier weken dagelijks hard aan het werk om lichtslangen, lichtsnoertjes en andere lichteffecten aan te brengen op de wagens en kleding.
Naast De Gangmaokers nemen ook andere topwagens en –groepen deel aan de lichtjesoptochten, waardoor de lichtjesoptochten het bekijken waard zijn. Aanstaande zaterdag start de optocht in Deurne om 19.30u; een week later in Mierlo-Hout trekt de optocht een uur later aan in verband met de zomertijd.
Foto: de sfeervolle verlichte wagen van De Gangmaokers van vorig jaar

Foto's:


0