25 maart 2019

De Korfrakkers met één been in finale

ERP – Voor De korfrakkers uit Erp stond zondag 24 maart, evenals vorige week, de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma. Maar deze keer, in de play-offs, stond er veel meer op het spel. Een kruisfinale is een wedstrijd op zich; resultaten van de competitie tellen niet meer mee.

Alle speelsters waren zich dat heel goed bewust en de Erpsen gingen in de eerste aanval voortvarend van start. Binnen twee minuten stond er al 2-0 op het scorebord. De 3-0 kwam nog voordat Swift met haar eerste kansje tot scoren kwam. Direct gevolgd door de 3-2. Het initiatief bleef in de eerste helft bij De Korfrakkers en bij rust was er een voorsprong van 8-4.
In de tweede helft bleef de voorsprong op Swift behouden. Sterker nog, hij groeide zelfs naar zes doelpunten in de vijftiende minuut van de tweede helft. Daarna werd de focus even losgelaten en maakte Swift drie doelpunten uit drie strafworpen. De spanning in de wedstrijd begon op te lopen en hier profiteerde Swift het meeste van. De duels werden steeds fysieker en gingen vaak over het randje. Scheidsrechter Foolen zat daar kort op. De Korfrakkers creëerde veel kansen maar die resulteerden niet in doelpunten. Twee minuten voor tijd maakte Swift nog 14-12, maar een Erps gescoorde strafworp zette de eindstand van 15-12 op het scorebord.
De tweede wedstrijd in de play offs is zondag 31 maart om 14.00 uur in Velden. Mocht die gewonnen worden door Swift dan volgt er nog een beslissingswedstrijd in Erp op 2 april. De NK-finale is op 6 april in Eindhoven.

Foto's:


0