Gemert na strafschoppen uit beker

GEMERT – Het bekertoernooi zit erop voor Gemert. In de achtste finale moesten de zwartwitten donderdagavond in de strafschoppen het hoofd buigen voor Groene Ster.
De reguliere negentig minuten waren zonder doelpunten geëindigd. Pingels moesten de beslissing brengen.

Waar het lot Gemert in de vorige ronde tegen Berghem Sport nog gelukkig gezind was, verliep het nu minder. Sander Vereijken en Jasper Lalisang misten en zorgden voor een flinke teleurstelling. Gemert, vorig seizoen winnaar van de beker, kan zich gaan concentreren op de competitie, Groene Ster plaatste zich voor de kwartfinale tegen de winnaar van Sparta’25-Caesar.

Gemert en Groene Ster maakten er een leuke eerste helft van. De duels waren scherp en fel. Tot veel kansen leidde het echter allemaal niet. De eerste kans van wedstrijd was in de 8e minuut voor Sander Vereijken, die zijn inzet langs de kruising zag zeilen. Groene Ster was in de 26e minuut dichtbij de openingstreffer toen Bono Barten een gevaarlijke inzet van Cem Unal uit zijn doel ranselde.
Ook na de thee gaven beide teams elkaar geen duimbreed en hadden ze bij fases de overhand. Ook nu waren de kansen weer op een hand te tellen. In de 67e minuut leek Gemert de wedstrijd eindelijk open te breken maar belandde de goed genomen vrije trap van Sander Vereijken op de bovenkant van de lat.

Gaandeweg de tweede helft werd duidelijk dat degene die zou scoren spekkoper zou zijn. Drie minuten voor tijd kroop Gemert, dat het in de slotfase steeds lastiger kreeg, door het oog van de naald, toen de bal na een kluts net niet in het Gemertse doel verdween.

Met het oog op de naderende strafschoppenserie besloot Groene Ster coach Verbunt in de laatste minuut zijn doelman te wisselen. Of deze ingreep nou de sleutel tot het succes was, zal wel nooit duidelijk worden, maar feit is dat de Zuid-Limburgers in de zinderende strafschoppenserie de gelukkigste waren.

Gemert zal zich snel over deze teleurstelling heen moeten zetten. Aanstaande zondag wacht immers alweer de belangrijke uitwedstrijd tegen SV Meerssen.

De selectie van Gemert (Foto: Frans Brzoskowski).

Foto's:


0