Geslaagd danstoernooi Ready-2-Dance

DE MORTEL – Op zondag 10 maart heeft dansvereniging Ready-2-Dance uit De Mortel haar dertigste danstoernooi gehouden. Vele verenigingen uit het hele land waren aanwezig in De Eendracht in Gemert.

Om 10.00 uur werd de opening verzorgd door de allerkleinste danseressen en danser van Ready-2-Dance. Een heel spannend optreden voor de meeste van deze dansers, waarvan de jongste vier jaar oud is. Die
spanning was van de gezichtjes af te zien. Omdat er enthousiaste papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in het publiek zaten werd het een feestje. In de ochtend dansten de minioren en junioren, kinderen tot twaalf jaar, in
diverse categorieën. Gestart werd met de garde solo junioren vrije klasse. De junioren groep Dance Mix uit De Mortel deed mee in het klassement junioren modern vrije klasse. Twee weken geleden was hun eerste
toernooioptreden in Heesch. Dit was hun tweede optreden. Vol enthousiasme hebben ze een mooie dans neergezet. Helaas vielen ze buiten de prijzen.
Na de prijsuitreiking van de minioren en junioren mochten onze minioren en junioren nogmaals de openingsdans verzorgen. Daarna was het de beurt aan de jeugd-en hoofdklasse. Een heel divers programma voor alle dansliefhebbers. De Mortelse groep Vibe startte als laatste in de hoofdklasse modern sportklasse. De dansers hadden er zin in. Voor eigen publiek dansen brengt extra spirit in de dans. Vibe zette een prima dans neer, helaas kwamen ze maar één punt te kort voor het ereschavot.
Ondanks dat kan Dv Ready-2-Dance terug kijken op een geslaagde dag, mede dankzij de hulp van alle vrijwilligers. Aanstaande zijn de Mortelse dansers te bewonderen op het danstoernooi van de
Peel*dancers te Venray.

Foto's:


0