Huurwoningen Boskant Handel klaar voor toekomst

HANDEL – Een moderne witgepleisterde gevel. Keuken en sanitair compleet vernieuwd. Een vaste trap naar de zolder. Meer binnenruimte door een uitbouw. Vloerverwarming, zonnepanelen en warmtepomp en een hightech ventilatiesysteem. De zes gerenoveerde en verduurzaamde woningen aan de Boskant in Handel zijn klaar voor de toekomst.

Door Marcel Bosmans

Gerrie Wetzer is nu huurder van een volledig C02 neutrale woning. In Bouw en Interieur van het Gemerts Nieuwsblad deelde hij de afgelopen maanden zijn ervaringen. Hij is enthousiast over het resultaat. “De woning stamt uit 1981, maar ziet er weer als nieuw uit. Vroeger voelde je de tocht, maar dankzij de extra isolatie en het nieuwe verwarmings- en installatiesysteem is het aangenaam warm en komt er toch genoeg frisse lucht binnen. Ik wil zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Ik verbouw mijn eigen groenten en wek nu ook mijn eigen energie op. Zo draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld en ben ik van niemand afhankelijk.”

In plaats van energielasten betaalt Wetzer een energievergoeding aan Goed Wonen voor de investering die de verhuurder gedaan heeft in zijn huurwoning. “Dat is wel zo fair”, vindt hij. “Ik heb er ook voordeel van.” Wetzer is ook te spreken over de samenwerking met mensen van Goed Wonen en van de bedrijven die bij de vernieuwing betrokken zijn. “Er is duidelijk gecommuniceerd en goed naar de huurder geluisterd.”

Foto: Projectleider Jur den Mulder en huurder Gerrie Wetzer.

 

Foto's:


0