In de Hangmat: Anneke Raaijmakers– De Wit

GEMERT – Vandaag stapt Anneke Raaijmakers– De Wit in onze hangmat. Anneke woont in Gemert met haar man, vier kinderen en Franse bulldogPeppa. Een aantal uur in de week is ze productief voor het hoveniersbedrijf van haar wederhelft. Ook is ze biebmoeder op de school van haar kinderen. In haar vrije tijd sport ze. Daarnaast schrijft ze graag, waaronder haar columns voor het Gemerts Nieuwsblad.

Waar heb jij sinds je geboorte uitgehangen?

Voornamelijk in Gemert, maar ik heb opleidingen gevolgd in Eindhoven en Veghel. Mijn werkverleden ligt voornamelijk in de zorg. Zo heb ik gewerkt met mensen met ernstige meervoudige beperkingen bij Dichterbij te Velp (bij Grave) en bij het GGZ op diverse locaties.

Welk boek, blad en/of muziek neem jij mee in de hangmat?

Absoluut Toniovan A.F.Th. van der Heijden. Deze roman vertelt het hartverscheurende verhaal van de schrijver, die zijn enige kind verliest door een verkeersongeval. Boeken van Herman Brusselmans vind ik ook kostelijk.

Wat drink en eet je er het liefst bij?

Een kop zwarte koffie of rooibosthee met een lekker stuk gebak (liefst met veel slagroom) of een bonbon met karamelvulling. Maar dat is jammer genoeg niet goed voor de lijn…

Waar kun je verder het meest van genieten?

Ik geniet wanneer mijn kinderen in balans zijn en zich met elkaar kunnen vermaken.

Waar lig jij je het meest aan te ergeren?

Aan mensen die hun eigen troep niet opruimen en aan hondenpoep. Mensen die irrelevante opmerkingen maken en niets toevoegen, hebben doorgaans ook een negatieve invloed op mij.

Op welke droomplek zou jij je hangmat aan de boom willen knopen?

Ik zou graag willen uitwijken naar Indonesië, in het bijzonder naar Bandungop het eiland Java, de geboorteplaats van mijn vader. Ik zou eens willen weten of ik daar nog verre familie heb.

Op welke hotspot in jouw woonplaats hang jij het liefst rond?

In de winkelstraat van Gemert. Ik kom daar altijd wel een bekende tegen.

Wat is jouw ideale rustmomentje?

’s Morgens na half negen, als mijn kwartet naar school vertrokken is en ’s avonds na half negen, als mijn kwartet weer op bed ligt. Lekker thuis zijn en van de stilte genieten. Meestal duren die momentjes niet zo lang: er staat altijd wel een mand met strijkwas klaar.

Waar kom jij direct de hangmat voor uit?

Voor een goed concert, zo ben ik dit jaar mijn hangmat uitgekomen voor Snow Patrol. Op naar concerten van The Eagles, Muse, Brandan Perry, Dead Can Dance en A-Ha (mijn jeugdhelden).

Met wie zou jij zelf wel eens in de hangmat willen liggen?

Met Matthew Bellamy, de frontman van Muse. Ik zou het met hem willen hebben over zijn fascinatie voor complottheorieën en het buitenaardse.

Waar zie jij jezelf over tien jaar in de hangmat liggen?

Vermoedelijk wonen we nog steeds in Gemert binnen- of buiten de bebouwde kom. Ik heb dan een paar bundels op mijn naam staan met huis-tuin-en-keuken-columns en met gedichten over het verloren leven.

Foto's:


0