Jong geleerd is oud gedaan

ERP – Zondag 10 maart stond voor De Korfrakkers uit Erp de eerste wedstrijd na twee weken rust op het programma. De verloren wedstrijd tegen Be Quick, maar zeker ook de uitspraak van de aanvoerster van Spes die in een interview refereerde aan ‘ouwe taarten’, was voor De Korfrakkers voldoende om met meer dan honderd procent inzet te beginnen aan de wedstrijd.

Spes had een slimme tactische wissel gedaan in de beginopstelling en daar had De Korfrakkers in het begin van de wedstrijd geen antwoord op. Voordat met de ogen geknipperd kon worden, stond de stand op 0-1. Het tweede doelpunt van Spes en meteen de aansluitingstreffer vielen pas in de zevende minuut. De gelijkmaker werd vrijwel direct gescoord en vanaf dat moment had De Korfrakkers grip op de wedstrijd. Met overmacht werd gescoord en de voorsprong werd vergroot tot 7-2, totdat Spes iets terug kon doen. De ruststand was 10-4.
Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat Spes alles of niets moest gaan spelen en dat de concentratie en focus in met name de eerste tien minuten heel belangrijk waren. De tweede helft begon meteen zoals iedereen voor ogen had; met een afstandsschot werd meteen de score vergroot. De doelpunten bleven hierna vallen. De eindstand was uiteindelijk 21-6.
Zondag 17 maart speelt De Korfrakkers de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 14.30 uur tegen Swift. Swift heeft de punten hard nodig om als vierde te eindigen. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Foto's:


0