KennisFabriek Bibliotheek De Lage Beemden

REGIO – In de vijfde KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden op vrijdag 22 maart maken we kennis met hondenbegeleider Han en zijn speurhond. Dit wordt een spannend kenniscollege. Met al je zintuigen leer je observeren en een sporenonderzoek te ontrafelen.

Samen met zijn speurhond is Han betrokken bij zoekacties van drugs en mobiele telefoons in bijvoorbeeld het huis van bewaring en inrichtingen. Han vertelt hier uitgebreid over en samen met zijn hond laat hij zien en ervaren hoe deze zoektocht naar attributen gebeurt. Tijdens het kenniscollege is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Han is werkzaam bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). De DV&O levert als landelijke dienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen een bijdrage aan de veiligheid van de samenleving door het veilig en humaan vervoeren van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen. DV&O verleent daarnaast bijstand bij calamiteiten in (justitiële) inrichtingen.

We gaan speuren met Han op vrijdagmiddag 22 maart van 16.00 – 17.00 uur in het Jongerencentrum Cendra, Duivenakker 72a Aarle-Rixtel. Deze KennisFabriek is bedoeld voor iedereen van 10 tot 23 jaar. Meedoen is gratis. Om verzekerd te zijn van een plek, is aanmelden gewenst. Dit kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Ouders zijn van harte welkom om plaats te nemen achter in de ruimte.

Foto's:


0