Nieuwsgierig

Ik denk dat je als burgemeester een soort van nieuwsgierigheid moet hebben. In positieve zin dan. Nieuwsgierig naar mensen, naar wat er in de verschillende dorpen gebeurt. Zo vraag ik me al tijden af wat er nu toch met die nieuwe pizzabakkers in de Nieuwstraat in Gemert aan de hand is. Met neonletters werd aangekondigd ‘Coming soon’. Maar die letters zijn inmiddels verdwenen en de plantjes voor de ramen gun ik snel een flinke slok water. Afwachten dus maar. Gelukkig zijn er in onze gemeente genoeg plekken waar nog voldoende pizza’s voorhanden zijn. Maar nieuwsgierig ben ik wel.

Ook naar de expositie van onze markantste kunstenaar: Gerard van Lankveld. Hij exposeert in ons eigen Kunstlokaal. Gerard hoort bij Gemert; zijn voorkomen, zijn huis, zijn creativiteit en genialiteit hebben geleid tot mooie kunstwerken waarvan de komende weken iedereen gratis kan genieten. Twijfel niet en ben nieuwsgierig, u zult versteld staan.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar hoe ik het carnaval beleefd heb: ik heb ervan genoten. De vele vrijwilligers hebben eer van hun werk. De optochten waren mooi van opzet en de worst die aan de pastor is geschonken om via hem voor goed weer te zorgen was net op tijd. In plaats van regen dreigde harde wind menig feestje nog te verstoren, maar met gezamenlijke inzet konden alle feesten doorgang vinden.
Natuurlijk gaan we de verschillende carnavalsevenementen nog met elkaar evalueren. Grote, met carnavalsvierders gevulde vrachtwagens op de openbare weg, geluid, alcoholgebruik, ook bij jongeren onder de achttien, blijven vanuit het oogpunt van veiligheid en openbare orde een zorgenpunt. Maar ik heb geconstateerd dat velen zich hebben ingezet om van carnaval 2019 in onze gemeente een onvergetelijke te maken. Dank daarvoor.

En dan is het al weer bijna 20 maart. In vele opzichten een bijzondere dag, maar dit jaar vooral vanwege de verkiezingen. U mag weer gaan stemmen voor provincie en waterschap. De verkiezingsborden staan langs de weg, de stempas ligt als het goed is al op een terug te vinden plek in huis. Nu alleen nog gaan. Ik ben nieuwgierig naar de opkomst en de uitslag in onze gemeente.

Michiel van Veen

Foto's:


0