25 maart 2019

Rutger van Herpenruiters zegevieren opnieuw

BOEKEL – Als voorbereiding op het komende buitenseizoen, togen de Rutger van Herpenruiters uit Boekel afgelopen zondag naar Nistelrode, waar een van de laatste indoorwedstrijden van het dressuurseizoen werden afgewerkt. Met het frisse lentezonnetje aan de hemel hadden zowel de jeugdleden als hun pony’s er kennelijk zin in, want alle drie de Rutger van Herpenruiters kwamen met een overwinningsbeker naar huis.

Een heuse dubbelslag was er voor Han van Doren, die met Sunny in de beide door hen gereden proeven aan de top van de rangschikking eindigde. Met de door de combinatie behaalde 199 en 204 punten, kunnen zij vol vertrouwen uitkijken naar het zomerseizoen, waarin ze hun debuut maken in de naastgelegen hogere klasse L1. Die klasse is Jilles Timmers al lang voorbij, want hij trad met Demi Beau aan in de L2. Ook met zijn vorm zit het wel goed, want met een score van 204 punten gaf hij alle concurrenten het nakijken. Maar er is altijd baas boven baas, en dat gold zeker voor Kiki van der Wiel. Een nieuwe lente, betekende voor haar niet alleen een nieuw geluid, maar ook een kersverse pony. Daarmee kan ze inmiddels meer dan aardig over weg. In de B-klasse liet de D-pony Duc de D’arbanvile zien niet alleen over een welsprekende naam, maar ook over de juiste dressuur-genen te beschikken. Gecombineerd met het talent van Kiki, wist het duo de jury moeiteloos te overtuigen en dat mondde uit in een topscore van maar liefst 224 punten en een overtuigende eerste plaats.
Met een goed gevoel kijken de Rutger van Herpenruiters dan ook uit naar het vervolg en weten zich verzekerd van een grote groep sponsors, die er mede toe bijdraagt dat het bestuur haar ambitieuze plannen kan blijven uitvoeren. “Niet alleen door het groeiend aantal leden, waardoor we inmiddels tot de grotere vereniging in de kring behoren, maar ook door de ondersteuning van het lokale bedrijfsleven kunnen we sterk aan de weg blijven timmeren”, zo stelt Gea van Mensvoort, voorzitter van de vereniging. “Daarom hebben we deze groep afgelopen zondag, maar eens flink in het zonnetje gezet. Met een middagvullend programma, waarbij ook de (klein)kinderen welkom waren, hebben we ons kostelijk vermaakt, waaraan de demonstratie van de voltigevereniging de Wittegheit zeker een steentje heeft bijgedragen.” Met een optreden van Fleur en Isabeau van Erp tijdens het NK springen voor paarden, besluiten de Rutger van Herpenruiters het nu al geslaagde binnenseizoen, maar stiekempjes hoopt de vereniging natuurlijk dat de beide dames komend weekend gaan verrassen met opnieuw topklasseringen.

Jilles Timmers.

Foto's:


0