Single Memories: Fons Schultz

GEMERT – Zijn wieg stond in 1955 in Gemert, na de L.E.A.O. en Ecabo opleiding werd hij aangesteld als servicingmedewerker bij de Rabobank in Helmond en Gemert. De Indische roots maken dat muziek ook bij hem in het bloed zit: de ouders van Fons waren medeorganisatoren van de bekende BINGO muziekavonden!(Band Indië Nederland Gemert & Omgeving).

Door Bernard Janssen

“Ons gezin bestond uit vier jongens en ‘n meisje, en ik weet nog heel goed dat moeder piano speelde en daarbij het nummer ‘Zilverdraden tussen het goud’ zong. Ze was in tegenstelling tot vader heel muzikaal en met die erfenis ben ik heel blij! Ik herinner me nog dat er geen babysit was en als 9 jarige mee moest naar de BINGO avond bij Van Dooren (nu Ridderhof) in 1964, mijn ouders zaten in de organisatie. De muziek daar en het vermaak eromheen heeft me nooit meer losgelaten! Ik kreeg wat later ‘n akoestische gitaar van mijn oom en met Eddie Cornelissen en Don Heijne hebben we vaak geoefend om de grepen te leren. Dat was bij Eddie thuis, alles versterkt op zo’n oude radio! Vanaf m’n 16e mocht ik gaan ‘stappen’, eerst bij ‘Het Centrum’ in de Diederikstraat.

Ook de BINGO avonden bij Verhappen werden bezocht en die waren altijd erg gezellig. “De bandjes die daar optraden gaven mij en enkele vrienden inspiratie om ook muziek te maken. Samen met Don Heijne, Eddie Cornelissen, Paul de Sadeleer en Fransje vd Sluis waren we compleet en noemden ons ‘Floating Wick’. Na veel repetities bij van Hoof in Handel (dankzij dochter Berdien) hebben we het aangedurfd om één keer op te treden. Dat was in de jongerensoos ‘De Rode lantaarn’ in de bovenverdieping van de Latijnse School, nu de Heemkamer. Dat was ‘n enorm gesjouw om alles boven te krijgen.”

Country, Rock en Jive zijn zijn favoriete muziekstijlen gebleven. “In 1986 werd het serieus met ‘Misty Blue’. Met deze band hebben we met veel succes zo’n 15 jaar door het land getrokken, zelfs in Duitsland. Bij de KRO Country Workshop gingen we twee jaar op ‘n rij met de hoofdprijs aan de haal.”

Zijn huidige uitdaging heet ‘Blue Velvet’. “De muzikale kracht halen we uit de vriendschap onderling. Tijdens de voorbereiding van de Gemertse Pasar in 2015 werd deze band in de steigers gezet om de chemie van deze vriendenclub muzikale gestalte te geven. Samen met Don, Wally, Randal Vitalis, Marcel Parijs en Pepijp van Herk verzorgen we tot op de dag van vandaag optredens, vaak uitverkocht, en met veel plezier. Regelmatig denk ik terug aan die mooie tijd, en dat gebeurde heel onverwacht vorig jaar in het Indisch Restaurant Djawa in Eindhoven. Op de muziekinstallatie hoorde ik George De Fretes met ‘Schoon Ver Van Jou’, dat was een heel emotioneel moment. Dat nummer draaiden mijn ouders vaak thuis, ik had het sindsdien nooit meer gehoord. Het is dus mijn single memory! De Lp’s van vader heb ik allemaal gekregen, zo ook de cassettebandjes waarmee hij opnames maakte van o.a. Charles van Eeden die bij Radio Royaal in Hamond Achel (België) programma’s presenteerde. Herinneringen aan muzikale emotie, die zullen nooit vervagen!”

Volgende week: Wil van Lierop. Reageren: singlememories@ziggo.nl. Beluister hier de Single Memories Spotify Playlist van Fons Schultz.

 

http://

Foto's:


0