Winst voor BC Bakel

BAKEL – Op zaterdag 16 maart werd in Hilvarenbeek voor de 22e keer het traditionele Eksterhoeve toernooi georganiseerd. Twee teams van Badmintonclub Bakel en één combiteam van BC Bakel en Never Down uit Helmond streden tegen 21 andere teams om de felbegeerde eerste plaats.

Naast een gevorderde poule was er ook een aparte poule voor de recreanten, waar één speler van BC Bakel vertegenwoordigd was; Cas Seegers. In 2016, 2017 en 2018 lukte het Bakel al om kampioen te worden in Hilvarenbeek, inclusief een tweede en derde plaats in 2018. De titel zou dit jaar dus opnieuw verdedigd moeten worden door de club.
Voor het eerst werd het toernooi dit jaar gehouden in de nieuwe sporthal van Hilvarenbeek. Het avondtoernooi staat al jaren bekend om zijn sportieve wedstrijden met muziek op de achtergrond. Er was ook ruim gezorgd voor fruit en drank in de sporthal. De drie Bakelse teams bestonden uit Jan Keijzers, Michel Coumans, Marie-José van Neerven en Lydia Coumans (Team 1), Jorg Kerkhof, Perry Verbakel, Daisy Martens en Evy Huvenaars (Team 2) en het combiteam met Tim van Tiel, Roel Schaap, Martin Smit (Never Down) en Yvonne Smit-Meijer (Never Down).
Nadat alle wedstrijden van de eerste ronde waren gespeeld, werden de teams op speelsterkte bij elkaar ingedeeld voor de tweede ronde. In totaal waren er vier plekken te vergeven voor de eindfinale. Na een korte pauze, kwam de bekendmaking dat team 2 én het combiteam de eindfinale hadden gehaald. Team 1 vergaarde uiteindelijk een plekje in de middenmoot.
Tijdens de pittige eindfinale, speelden alle teams spannende rally’s tegen elkaar. Na een aantal wedstrijden werd het steeds duidelijker dat de titel zou gaan tussen team 2 en het combiteam. Uiteindelijk trok team 2 aan het langste eind en wist het het combiteam te verslaan in de eindfinale. Later kwam de organisatie met de bevestiging dat het goud inderdaad naar team 2 ging en het zilver naar het Bakelse combiteam. Hiermee zegeviert BC Bakel voor het vierde jaar op rij in Hilvarenbeek, inclusief een tweede plaats. Foto: Het winnende team 2 met Daisy Martens, Evy Huvenaars, Jorg Kerkhof en Perry Verbakel.

Foto's:


0