Zuur gelijkspel dames HC Gemert

GEMERT – Na een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft gaat Dames 1 van Hockeyclub Gemert weer verder met de competitie. De dames staan op dit moment vijfde in de derde klasse. Afgelopen zondag stond er een oude bekende tegenover de dames: Mierlo.

De dames van HC Gemert en tegenstander Mierlo kwamen elkaar vorig jaar al tegen in de vierde klasse. Gemert begon sterk aan de wedstrijd, maar in de 22e minuut wist Mierlo uit te breken en scoorde 0-1. Gemert was rond de cirkel van Mierlo te vinden, maar helaas werd er geen goal gemaakt. Geen goal, maar Gemert kreeg wel twee strafcorners om wat aan de stand te veranderen. Helaas was de uitloop van Mierlo erg sterk en hield het de bal uit de goal. Gemert wist dat er wat moest gaan veranderen, want Mierlo was erg sterk. Met nog tien minuten in de eerste helft wist Mierlo wederom door te breken en scoorde de 0-2. Het was tijd voor de rust en bij Gemert moesten de puntjes op de i worden gezet. Gemert begon weer met nieuwe moed aan de tweede helft. Binnen vijf minuten kwam er een strafcorner voor Gemert. Veerle Rovers sloeg de bal tegen de plank en zo stond het 1-2. Het sterke spel en de inzet van Gemert werd doorgezet. De dames wisten ook twee minuten later weer te scoren. Celine Gruijters tipte de bal netjes in het net; 2-2. De moed en hoop waren terug. Het spel was nog niet gespeeld en met de weersomstandigheden van afgelopen weekend werd het er niet beter op. De goal waaide zelfs van zijn plek. Ook wist Mierlo er 2-3 van te maken. Gemert was het hier niet mee eens en vocht terug en veroverde een strafbal. Iris Borst pushte deze hoog het net in waardoor de stand 3-3 werd. Helaas is deze ook zo gebleven, waardoor er één punt mee naar Mierlo ging en er één in Gemert bleef. De dames van HC Gemert krijgen komend weekend een nieuwe kans. Het speelt om 12:45 uur een wedstrijd tegen Shot Dames 1, in Tilburg.

Foto's:


0