Nacht van de Vrijheid

REGIO – Mensen die van van wandelen houden, het fijn om zich in te zetten voor de medemens en onderweg gelijkgestemde mensen te ontmoeten kunnen meedoen aan een speciale wandeltocht van Amnesty Brabant.

Amnesty Brabant viert de Nacht van de Vrijheid van 4 op 5 mei met een sponsorwandeltocht die letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht gaat. De wandeltocht begint ’s avonds met de dodenherdenking op de fusilladeplaats van NM Kamp Vught, en eindigt de volgende morgen bij het Airborne monument in Eindhoven. De tocht bestaat uit drie delen die op elkaar aansluiten. Een geoefend wandelaar kan zich inschrijven voor méér dan één etappe.
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze sponsors zoeken die hen financieel ondersteunen, met een minimaal verwachtte inleg van 25 euro. Eten en drinken onderweg zijn bij dit bedrag inbegrepen. De opbrengst van de tocht gaat in zijn geheel naar de ondersteuning van mensenrechtenactivisten wereldwijd. Mensen die opkomen voor de rechten van minderheden worden vaak bedreigd, mishandeld en vervolgd. Met een langlopend project waar Amnesty vorig jaar mee is gestart worden deze mensen ondersteund in hun strijd voor gerechtigheid. Denk hierbij aan financiële ondersteuning bij processen, of hulp aan familie omdat de kostwinner onschuldig inde gevangenis is beland. Door middel van de opbrengst van de sponsorloop willen Amnesty Brabant een steentje hieraan bijdragen. In verband met de organisatie voor en tijdens de tocht is aanmelden verplicht. Dat kan via https://nachtvandevrijheid.amnesty.nl .

Foto's:


0