Begrip voor je klacht

HANDEL – Als je lichaam klachten vertoont, geeft het signalen af. Of het moet veel verstouwen maar vaker is er een tekort waardoor het klaagt. Een eerste stap is de weg naar de huisarts, deze kan veel klachten voor je vertalen wat duidelijkheid geeft. Helaas zijn niet alle klachten definieerbaar, wat kan lijden tot onbegrip of frustratie.

Het viel me in de praktijk op dat de cliënten last hebben van onbegrepen klachten. Ik ben op zoek gegaan naar wegen om dit onbegrip te verminderen. Ben tijdens behandelingen met het lichaam gaan communiceren en ben de anatomie simpelweg gaan zien als een topografische kaart. Met dat besef heb ik de boodschappen van het lichaam ontvangen, ben met de inwoners gaan praten. Verbazingwekkend genoeg sluiten de signalen van de ‘inwoners’ veelvuldig aan bij de belevingswereld van de cliënt. Het probleem is, dat de beleving niet altijd in relatie tot de klacht wordt herkend of men negeert signalen. Juist door te luisteren en met eerlijke feedback leer je betekenis geven aan je klacht. Wil je de signalen ook leren begrijpen, kijk dan eens naar de Infinitas mogelijkheden op naaringrid.nl.

Foto's:


0