Bejaarde man bruut beroofd in Bakel

BAKEL – Een bejaarde man is bruut beroofd in Bakel. Het 78-jarige slachtoffer is overvallen tijdens het pinnen. Dat is gebeurd op donderdag 11 april tussen 20.45 uur en 21.00 uur  bij de automaat van de Rabobank aan het Wilbertsplein in Bakel.

Tijdens de pinhandelingen werd de man aangesproken door een onbekende jongeman die naast hem kwam staan. Vrijwel meteen hierna probeerde deze knaap de portemonnee van de oude man uit zijn handen te grissen. Toen dat niet lukte, deelde de dader het oude baasje een ferme vuistslag uit tegen het hoofd. De man viel hierdoor op de grond. De dader zag alsnog kans de portemonnee afhandig te maken. De dader rende weg in de richting van het plein.

Het vermoeden bestaat dat de dader niet alleen was. Ook houden we er rekening mee dat de dader(s) na de roof op een scooter is/zijn weggereden.

Er is een beknopt signalement bekend van de (hoofd)dader: man, blanke huidskleur, leeftijd ongeveer 18 jaar, lengte c.a. 1.85 meter, donkerblonde haren, Nederlands talig, Brabants dialect.

De wijkagent heeft de oude man bezocht in het kader van nazorg. Daar waar mogelijk worden camerabeelden door ons, in het belang van het onderzoek, gevorderd.

Mensen die getuige zijn geweest van deze overvallen of meer  informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie  via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Uiteraard is ook de wijkagent van Bakel (Ad Rijnen) bereikbaar o.a. via www.politie.nl. Zaaknr: 2019074070

 

Foto's:


B