DanceMix derde van Nederland

DE MORTEL – Op zaterdag 13 en zondag 14 april heeft dansvereniging Ready-2-Dance uit De Mortel samen met dansvereniging Peel•Dancers uit Ysselsteyn deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen 2019 in Landgraaf. Tijdens dit NK zijn de dansen beoordeeld door zeven juryleden, waardoor de puntentelling anders tot uiting kwam.

Zaterdag straalden de minioren en junioren van de Mortelse vereniging. De meiden van de Minioren garde Shine dansten zich naar een mooie derde plaats met 351 punten.
Daarna mochten de danser en danseressen van DanceMix voor de laatste keer dit seizoen hun dans laten zien. Totaal onverwachts, maar zeker verdiend haalden ze voor de eerste keer dit jaar een podiumplek. Ze mogen zichzelf nu ook derde van Nederland noemen met 368 punten.
Op zondag was het de beurt aan Anne Konings om het spits af te bijten. Ze behaalde een mooie tiende plek met 420 punten. Jeugd garde Divine danste op deze dag voor de eerste keer in de sportklasse. Deze dames behaalden een verdiende vijfde plaats met 428 punten. Showmodern groep Vibe straalde als laatste van de vereniging op het podium. De groep behaalde een vierde plaats met 451 punten en kwalificeerde zich voor de Europese Kampioenschappen op 5 mei in Hanou, Duitsland.
Het nieuwe seizoen wordt op 6 mei weer geopend met de trainingen in De Sprank in De Mortel. Alle groepen van Ready-2-Dance gaan dan weer van start met nieuwe dansen.
Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn er kijklessen op de maandagen 6 en 13 mei. Kinderen van 12 jaar of ouder zijn welkom op dinsdag 14 mei. Op www.facebook.com/dvready2dance staat voor verdere informatie.

Foto's:


0