Duppen-filmavond Heemkundekring

GEMERT – Behalve heel veel foto’s maakte de Gemertse fotograaf Duppen ook een aantal films. Op de Duppen filmavond die Heemkundekring De Kommanderij Gemert op donderdag 18 april organiseert kunnen bezoekers kennismaken met de filmer Duppen.

Er wordt een filmpje getoond dat naar alle waarschijnlijkheid gezien moet worden als de eerste prille stappen van de fotograaf Duppen op het gebied van bewegende beelden van de filmer Duppen. Verder zijn er films te zien van een uitje met de bejaarden van Gemert vanaf het ‘mertvelt’, van de melkboer die nog aan huis kwam en de melk nog ‘los’ verkocht. Verder is een film te zien uit 1951 toen de tienduizendste inwoner van Gemert geboren werd, en een film van de familie Duppen zelf op 5 mei 1953, toen Jan en Tonia 25 jaar getrouwd waren.
En dit is nog niet alles, er worden nog verschillende andere films vertoond.
Er is voorzien in een pauze om iedereen de gelegenheid te geven een consumptie te nuttigen en alvast na te praten over wat vertoond is. Zoals altijd zijn Jan en Laura Habraken benieuwd naar namen van de mensen. Dus als mensen iemand herkennen worden ze uitgenodigd dit te laten weten.
De filmavond is donderdag 18 april in het Boerenbondsmuseum aan de Panelaar 106 in Gemert en begint om 20.00 uur. Omstreeks 22.00 is het afgelopen. De toegang is gratis.

Foto's:


0