Gemertse medailleregen NK HipHop

GEMERT – Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap HipHop in Wijchen. Vele dansers uit Gemert en omgeving deden hier aan mee.

Vooraf was het gevoel goed, maar op het moment van de wedstrijd moet het er nog wel uit komen. Het begon zaterdag 13 april met de MDF crew. Ongeslagen in de competitie, werden zij zoals verwacht, officieel Nederlands Kampioen in de Junior Formatie klasse. Het NK kon toen al niet meer stuk. Daarna kwamen de andere categorieën aan de beurt. Met maar liefst 45 finaleplaatsen in totaal en diverse nieuwe Nederlands Kampioenen zowel in de Solo-, Duo- als Groep-categorieën is er een overweldigend resultaat neergezet.
Het behalen van 45 finaleplaatsen in de diverse klassen en leeftijdscategorieën is vooraf gezien eigenlijk onmogelijk. Maar Gemert en omgeving telt veel danstalent. Talent alleen is echter niet voldoende. De dansers trainen er hard en veel voor, sommigen wel 10 tot 12 uur per week. Dit doen ze allemaal naast hun school, proefwerkweken en alle andere activiteiten die in ieders agenda staan. De trainers zijn constant in de weer om het beste uit de dansers en groepen te halen. De aanpak van trainers Samantha Tena Hernandez, Tony Hooiveld en Fenne Manders maakt dat zij het beste uit de dansers naar boven weten te halen en samen met de dansers een geweldige eenheid weten neer te zetten.
HipHop is voor iedereen en op elk niveau. Er lekker een uurtje per week gedanst worden als ontspanning, maar meer trainen om ook aan wedstrijden mee te doen kan ook. Dat kan op Brabants/regionaal niveau of op landelijk niveau. Steeds meer dansers uit het hele land trekken ondertussen al wel naar Gemert, om auditie te doen en zich aan te sluiten bij Studio Dancinèz.
Naast de dansers en trainers staan ook de ouders altijd paraat. Bijna elk weekend rijden ze met de dansers het hele land door voor de HipHop wedstrijden. Als een soort grote familie, waar collega-dansscholen jaloers op zijn. Voor de ouders is het mooi om hun zoon of dochter te zien dansen en het beste uit zich zelf te zien halen. En met de behaalde resultaten op het NK in hun zak gaat de grote groep ouders en supporters vol trots mee naar Rimini om daar alle dansers toe te juichen en ze te zien stralen. Binnenkort vertrekken 26 dansers uit Gemert en omgeving namelijk naar het Europees Kampioenschap HipHop in Rimini, Italië. Daar gaan zij proberen hun dromen uit te laten komen om ook op Europees niveau de top te bereiken. Iedereen die hiervan op de hoogte wil blijven, kan de MDF crew volgen via facebook. Het complete overzicht van alle uitslagen is te vinden op de site en via de facebook-pagina van Studio Dancinèz.

Foto's:


0