Interne trainerscursus Boekel Sport

BOEKEL – Maar liefst dertig jeugdtrainers en –leiders namen deel aan de interne trainerscursus die in samenwerking met 4-Skills Soccer Academy werd georganiseerd bij Voetbalvereniging Boekel Sport. Op 9 april jontvingen de deelnemers hun certificaat. Docent Arnoud Jonker, eigenaar van 4-Skills Soccer Academy, wist met zijn enthousiasme iedereen zichtbaar te inspireren.

De interne trainerscursus bestond uit vier avonden waarbij thema’s als trainingsopbouw, differentiatie, coaching en het pedagogisch handelen van de trainer en leider centraal stonden. Elke cursusavond begon met een interactief theoretisch gedeelte. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag buiten op het veld.
Jeugdvoorzitter Robin Gruijters licht toe: “We bouwen aan een sterker leercultuur binnen Boekel Sport. Deze interne trainerscursus maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Door blijvend te investeren in onze trainers en leiders hopen we betrokkenheid te stimuleren en het niveau van de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen.’’
Boekel Sport is alle deelnemers ontzettend dankbaar. Iets wat zeker niet onbenoemd mag blijven is de bijzondere verrassing die mogelijk is gemaakt door de Club-van-100. Tijdens de laatste cursusavond presenteerde de Club-van-100 zogeheten SmartGoals: elektronische doeltjes die werken met lichtsignalen. Arnoud Jonker demonstreerde direct aan alle cursisten hoe deze smartgoals toegepast kunnen worden in een training.
Intussen zijn Boekel Sport en 4-Skills Soccer Academy met elkaar in gesprek om ook volgend seizoen weer interessante scholingsmogelijkheden aan te bieden.

Foto's:


0