Kandidaten Maestro Gemert-Bakel bekend

GEMERT – De deelnemers aan Maestro Gemert-Bakel 2019 zijn bekend. Huisarts Lonneke van den Crommenacker, restauranthouder Saskia Esposito, Yogadocent Suzan Godding, gymleraar Joris Manders, bloemist Tom Siebers en pensionado Frans Wijn leren in een half jaar hoe ze een orkest kunnen gaan leiden. Op zaterdag 9 november staan ze voor het A-orkest van Harmonie Excelsior.

Van de redactie

Maestro Gemert-Bakel 2019 trapte afgelopen vrijdag af met het bekendmaken van de kandidaten. Drie mannen en drie vrouwen gaan dit seizoen de strijd aan. Iedere Maestro krijgt een eigen coach.

Deelnemer Saskia Esposito (54 jaar) uit Gemert runt al 27 jaar samen met haar man een Italiaans restaurant in Gemert. Ze heeft vier zonen en zeven kleinkinderen en vindt het allemaal ontzettend spannend. Haar coach is Arjan Wijnen.

Suzan Godding (49 jaar) uit Gemert richt zich met haar eigen onderneming op sportieve yoga. Ze heeft een man en vier kinderen en gaat met dit project haar zenuwen op de proef stellen. Ze wordt gecoacht door Jean-Paul Verhofstad

Lonneke van den Crommenacker (40 jaar) uit Gemert is huisarts bij Huisartsenpraktijk ‘t Gasthuis in Gemert. Ze leidt ook huisartsen op en is naast haar drukke baan ook moeder van twee kinderen. Ze heeft er enorm veel zin in. Luuk van Rossum is haar coach

Tom Siebers (31 jaar) uit De Mortel is een creatieve bloemstylist die daar zelfs op SBS6 te zien is geweest. Hij geeft ook regelmatig demonstraties op zijn vakgebied. Hij is vader van twee kinderen en samen met zijn coach Frans van Zutphen gaat hij er een Mortels feestje van maken.

Joris Manders (41 jaar) uit Gemert is ‘gymleraar’ op het Commanderij College in Gemert maar misschien ken je deze sportieve man wel van basketbal, atletiek, héél vroeger van voetbal of van de Samenstroom waar zijn twee kinderen op zitten. Zijn coach is Henk van de Weijer.

Frans Wijn uit Gemert is gepensioneerd maar zit niet stil… Golfen, biljarten, wandelen, fietsen, bardiensten draaien bij De Eendracht, tuinieren, kruidenrijk, hij houdt duiven en vogels als hobby, collecteert voor het KWF, kookt graag en past op zijn twee kleinkinderen. Hij is vader van drie dochters die al lang het huis uit zijn. Samen met coach Alex Rutten heeft hij er nu een hobby ‘dirigeren’ bij.

Vanaf nu kunnen ze gaan oefenen en allemaal studeren ze een instrumentaal nummer in en een nummer met zang om op zaterdag 9 november in De Eendracht helemaal zelf het A-orkest van Excelsior Gemert te dirigeren. Herman van Daal en Meggy Althuizen presenteren de finale van Maestro Gemert-Bakel 2019. De solisten zijn Nina van de Weijer en Teun van Rossum. Maestro wordt georganiseerd door Excelsior Gemert en De Eendracht in samenwerking met Omroep Centraal. Vanaf 24 april zijn de entreekaarten te koop via www.eendracht-gemert.nl.

De Maestro’s van 2019. (Foto: Paul Verhees).

Foto's:


0