La Compagnie kampioen

GEMERT – In de tweede klasse van WAC Gemert waren nog twee speelronden te spelen en koploper La Compagnie kon in de wedstrijd tegen middenmoter Heeren van Geerts schilderwerken het kampioenschap binnenhalen. Hiervoor was zonder afhankelijk te zijn van andere teams minimaal een gelijkspel nodig.

De Heeren van Geerts is een niet te onderschatten team met veel voetballend vermogen, maar de leeftijd van de spelers begint het grootste obstakel te worden. La Compagnie heeft zijn team de laatste jaren beetje bij beetje verjongd en heeft nu blijkbaar de juiste mix gevonden. In het begin van de wedstrijd liet La Compagnie meteen zien wat de bedoelingen waren voor deze avond. Binnen vijf minuten stond het door doelpunten van Thom Peters en Wilco Gruyters al met 2 -0 voor. De Heeren van Geerts bleek echter een taaie tegenstander en wist de achterstand zelfs om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Drie goals tegen krijgen is een zeldzaamheid voor La Compagnie, gezien de 19 goals tegen in 20 wedstrijden. La Compagnie ging natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker om het kampioenschap binnen te halen. Uiteindelijk lukte dit met enig fortuin, want in de allerlaatste minuut was het een speler van de Heeren van Geerts die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Dit puntje betekende voor La Compagnie dat het kampioenschap binnen is.

Foto's:


0