Marloes Kluijtmans eerste

GEMERT/BEEK EN DONK – In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april vond de Saen Trophy plaats. Dit is een internationale wedstrijd in Zaandam, voor zowel het figuren als vrijrijden. De Gemertse rijdsters van voor RC de Oude Molen, Michelle de Koning en Marloes Kluijtmans, hebben hieraan meegedaan en hebben het opgenomen tegen landen als Italië, Spanje en Duitsland.

Zaterdag begon vroeg in de ochtend de figuurwedstrijd voor Michelle in de klasse junioren. Het was een erg spannende strijd tussen Michelle, haar teamgenootje en een Spaanse rijdster voor de plekken drie, vier en vijf. Het eerste figuur reed Michelle het beste van de drie. Het tweede figuur, de lus, ging erg gelijk op. Bij het laatste figuur heeft Michelle helaas een aantal punten laten liggen en uiteindelijk is ze vierde geworden. Het was een erg mooie strijd.
Later op de dag begon het vrijrijden. Deze dag stonden de korte küren op het programma. Michelle reed in de klasse junioren. De concurrentie bij deze klasse was erg groot. Michelle reed haar kür erg mooi, maar helaas wilden de sprongen niet helemaal lukken. In de klasse senioren reed Marloes Kluijtmans haar korte kür. Deze reed ze erg goed, ze heeft mooie passen en sprongen laten zien. Hiermee stond ze voorlopig op een eerste plaats.
Op zondag stonden de lange küren op het programma. Samen met de korte kür zorgt dit voor de einduitslag. Michelle reed een mooie lange kür en is uiteindelijk tiende geworden. Hiermee is ze erg tevreden, gezien de concurrentie in deze klasse. Marloes heeft een hele mooie lange kür laten zien met een klein foutje. Het was nog even spannend wat haar tegenstanders lieten zien, de punten lagen erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk ging Marloes er met de eerste plaats vandoor. Een hele mooie prestatie waar ze erg trots op is.

Foto's:


0