Nieuwbouw Nazareth Gemert is van start

GEMERT – De bouw van woningen en appartementen op de locatie Nazareth in Gemert is donderdag officieel van start gegaan. Wethouder Anke van Extel-van Katwijk en de Gemertse projectontwikkelaars Bas van de Laar en Toon van Schijndel groeven  het eerste gat voor de riolering van de nieuwe wijk.

Van de redactie

Het startmoment van project 7th Heaven werd feestelijk omlijst door gastoptredens van de zusters van delicatessen en een engelachtige hemelacrobate.

De kloostertuin is in de afgelopen maanden bouwrijp gemaakt. Oude begroeiing is verwijderd en de begraafplaats is geruimd. De overblijfselen van de overleden zusters zijn overgebracht naar de rustplaats bij de Sint Janskerk in Gemert. Met de afbraak van het oude clubhuis van wandelsportvereniging ZUThis deze week begonnen.

Binnen twee weken gaat de sloopkogel door de vleugel achter de monumentale refter en kapel. In de tuin wordt een begin gemaakt met de bouw van woningen door funderingen te storten en de aansluiting op het rioolnet te realiseren.

Stichting Nazareth hoopt snel te kunnen starten met de restauratie en herinrichting van de kapel en refter. Die gaan plek bieden aan Zorg Coöperatie Gemert, de KBO en gehandicaptenvereniging Houvast. In het historische kloostercomplex komen ook drie ateliers voor kunstenaars. Daarnaavolgen de appartementen. Die komen in het oude klooster en school en voor een deel in een nieuw gebouw.

Foto's:


7777777070IIIIIIB