Ouder-kind zwemmen

GEMERT – Zwemvereniging Gemertse Watervrienden is sinds 2015 al één van de eerste verenigingen in het zuiden Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Dat houdt in dat zij aan alle kwaliteitscriteria voldoet van de Nationale Raad Zwemveiligheid, en daarmee recht heeft om het Zwem-ABC uit te geven.

Afgelopen zaterdag konden ouders zelf ook ervaren wat het voor de kinderen inhoudt om voor deze diploma’s te oefenen. De ouders waren uitgenodigd om een les samen met het kind mee te komen zwemmen. Een aantal daarvan had zelfs de benodigde kleding voor het diplomazwemmen daarbij aangetrokken. Zo konden zij op een speelse manier samen zwemmen en ervaren wat er zoal in de lessen wordt gedaan.
Ook voor de kinderen die Survivalzwemmen en Snorkelen was er ruimte voor ouder-kind zwemmen. Dit keer werd de nadruk gelegd op het gebruik maken van kleding als drijfmiddel of materialen zoals lege flessen om te kunnen overleven in een noodsituatie in open water.
Tijdens alle lessen was er koffie, thee en ranja met een versnapering voor de actieve ouders en kinderen en natuurlijk was er ook ruimte om nog even samen te spelen in het water.
Op donderdag 18 april wordt een besluit genomen over het zwembad. Het college van Gemert-Bakel zou vast willen houden aan renovatie van het huidige zwembad, maar dat vinden de Gemertse zwemverenigingen geen goed idee. Om te laten zien dat het bouwen van een nieuw zwembad een veel beter idee is, hebben de verenigingen een plan gemaakt voor een nieuw zwembad dat eenvoudig, energiezuinig en functioneel is, en past binnen de begroting van de gemeente. Dit met behulp van reële offertes van lokale ondernemers.
Naast de Gemertse zwemverenigingen zouden uiteraard ook veel andere doelgroepen gebruik kunnen maken van het nieuwe zwembad. En het belangrijkst: het zwemmen in Gemert-Bakel zou voor de komende 40 jaar gewaarborgd zijn.
Iedereen die de verenigingen steunt en het zwemmen in Gemert-Bakel een warm hart toedraagt, wordt uitgenodigd om zich om 20.00 uur te verzamelen op het Ridderplein om de raadsvergadering bij te wonen. Het is erg belangrijk om samen te laten zien en horen hoe de Gemert-Bakelse bevolking over deze kwestie denkt.

Foto's:


0