Paashaas komt op eerste Paasdag op bezoek bij Kasteel van Gemert

GEMERT – Het is alweer een hele tijd, misschien wel meer dan honderd jaar geleden, dat de Paashaas een bezoek bracht aan het Kasteel van Gemert. Het is dan ook de reden dat hij dit jaar goed uitpakt en wel duizenden chocolade eieren heeft verstopt in de kasteeltuin.

Rode, groene, blauwe en gouden, de eieren hebben alle kleuren van de regenboog. De Paashaas doet een oproep aan alle inwoners en vanzelfsprekend, vooral de kinderen van Gemert om de eieren op eerste Paasdag te komen zoeken. Precies om 12.00 uur klinkt het startschot vanaf het Poortgebouw en opent de grote zware poort naar de kasteeltuin aan de Kasteellaan. Je moet dus wel op tijd zijn. De Paashaas heeft wel een verzoekje. Hij wil zoveel mogelijk kinderen laten genieten van de eieren. Laat je ook wat voor de andere kinderen liggen?
Maar er is meer. De Paashaas heeft nóg een verrassing. Tussen al die fraai gekleurde paaseieren heeft de Paashaas een gouden ei verstopt. En als jij die weet te vinden, kun jij je voor een dag kasteelvrouw of kasteelheer noemen. Want je gaat dan als eerste overnachten in het kasteel.
De kasteeltuin is de hele middag tot 17.00 uur geopend. Als je zin hebt om te wandelen, dan kan dat. De lente is ook in de kasteeltuin aangebroken, dus de planten en bomen zijn lekker frisgroen. De Paashaas heet je van harte welkom.
De kasteeltuin is ook geopend op Koningsdag op 27 april en tijdens de Historische optocht op 28 april van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Foto's:


0