Pasen in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het is volop lente in het Boerenbondsmuseum. Zo kunnen bezoekers en wandelaars het eind maart geboren veulen bewonderen tijdens een wandeling over het karrespoor. En ook tijdens eerste en tweede paasdag is er bij het Boerenbondsmuseum voldoende te genieten

De jonge dieren in de kinderboerderij staan te trappelen om weer lekker naar buiten te gaan. En zoals elk jaar kunnen kinderen op beide dagen kuikentjes kijken en knuffelen.

Op zondag 21 april kunnen kinderen met het ponykarretje gratis een ritje maken over het terrein van het museum. Ook kunnen ze leuke paasversierselen knutselen om mee naar huis te nemen.

Op maandag 22 april kunnen kinderen, behalve paasversierselen knutselen, ook kijken en luisteren naar een leuke voorstelling van het poppentheater van Alda Loeffen. Zij speelt deze middag ‘Toveroma en de Dinodraken’. Oma Alda maakt Dinodraken voor haar kleinkind, het Windekind, dat af en toe komt aanwaaien. Maar als ze gaan bijten moet er getoverd worden. Hoe dat gaat aflopen kan iedereen zelf komen bekijken. Na de voorstelling mogen de kinderen de Dinodraken nog even uitlaten op het museumterrein. Deze voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar.
Het museum is op beide dagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens openingstijden worden in de diverse ambachtsgebouwen demonstraties gegeven. Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebookpagina. (foto: Anko van Herten)

Foto's:


0