Rondleiding in historisch van Gemert

GEMERT-BAKEL – Bijna elke week organiseert de VVV Gemert-Bakel een rondleiding voor inwoners maar ook voor toeristen. Op zaterdag 20 april is het historisch centrum van Gemert aan de beurt.

Bij elke gevel in het centrum van Gemert hoort een verhaal. De gids van de VVV vertelt deelnemers aan de rondleiding graag over de rijke historie van de panden. Wat zat er oorspronkelijk in het pand, een bierbrouwerij, sigarenfabriek of had het pand een andere bestemming? De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Start is bij de winkel van de VVV om 11.00 uur. Daar kan ook het kaartje gekocht worden.
Op 28 april is het Lentemarkt en Historische optocht. De VVV organiseert op deze dag rondleidingen om het kasteel en in de donjon. De kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kraam van de VVV op het Ridderplein.

Foto's:


0