Spannende remise Boekel Sport

BOEKEL – Vooraf aan het duel tussen Olympia’18 en Boekel Sport was bekend dat Olympia ’18 aan een puntje genoeg zou hebben om het kampioenschap, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie, te kunnen gaan vieren. Sportpark Pelzer was er helemaal klaar voor.

Deze zondag viel de Boekel Sport aanhang nauwelijks op tussen de talrijke blauwwit gedaste Olympia ’18 supporters. Heel voetbalminnend Boxmeer hoopte op een zonnig feestje. En dat feestje kwam er. Een gelijkspel werd behaald. Met de hakken over de sloot dus, want Boekel Sport was na de offday in en tegen Handel (2-1 verlies) weer helemaal terug. Pas toen keeper Jesse Zwanenburg de vierde cornervlag op de juiste plaats had gezet kon arbiter Chris-Stan van Daal het beginsignaal geven. Olympia ging fanatiek van start. Dat resulteerde in aanvallen die geen doelpunt opleverden. In de twaalfde minuut stond eerst de paal in de weg en de vervolgactie eindigde in het zijnet. In de negentiende minuut nam Twan Merks de bal snoeihard op zijn pantoffel en gaf vanaf grote afstand keeper Frank Beljaars het nakijken. Die onaangename en verrassende achterstand werd in acht minuten tijd compleet ongedaan gemaakt. De Boxmeerse voorwaartsen waren even niet te stuiten. In de 22e minuut was het topscorer Douwe Zwaan die met een droge knal 1-1 scoorde. En vijf minuten later mocht Okki van Dalen ongehinderd en vrij simpel Olympia’18 op 2-1 voorsprong schieten. Het korte overwicht ebde weg en tot het rustsignaal ging het spel weer op en neer. In de 54e minuut werd Tim Schuijers fraai in de diepte aangespeeld. Hij liep er de laatste man uit en gaf met een mooie schuiver keeper Beljaars opnieuw het nakijken: 2-2. De fiere koploper deed verwoede pogingen Boekel Sport weer op achterstand te zetten, echter zonder succes. Andersom lukte het ook niet, maar was Boekel Sport dicht bij die derde treffer. Al met al een zwaar bevochten en verdiend gelijkspel. En Olympia ‘18 was de terechte kampioen. De volgende wedstrijd speelt Boekel Sport op Tweede Paasdag thuis tegen MULO. Supporters zijn opnieuw zeer welkom.

Foto's:


0