Tweede prototype Honda Urban EV in Genève

Het is allang geen publiek geheim meer dat de concept car Honda Urban EV het in aangepaste vorm tot een productiemodel zal schoppen. In Genève stond een tweede prototype.

De boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over: ‘milieumilde’ modellen moeten in 2025 tweederde van het Honda-programma bepalen en dan praten we over brandstofceltechniek, hybrides met en zonder stekker en volelektrische aandrijving. Tot de laatste categorie behoort de Urban EV, waarvan de conceptversie op de IAA Frankfurt in 2017 de harten van de bezoekers stal. Een uitermate aaibare stadsauto met retro-elementen, die deed denken aan de eerste Civic uit de jaren zeventig. Honda beloofde dat een derivaat van dat model voor consumenten bereikbaar zou worden en houdt woord, getuige de mededeling dat het tweede prototype dat we nu zien dicht bij de productieversie zal liggen, die in 2020 op de markt moet verschijnen. Deze publiekstrekker schittert in de eerste helft van maart op de Autosalon van Genève. Hij meet 3,90 meter in lengte en vormt daarmee straks de benjamin van de Honda-reeks, hoewel niet prijstechnisch, want elektrotechniek laat zich voorlopig nog redelijk stevig betalen. Ter compensatie daarvan zal de Urban EV behoorlijk premium uitgevoerd zijn, wat je bijvoorbeeld direct ziet op de recent vrijgegeven foto van het dashboard. Een kaarsrecht paneel loopt van links naar rechts en bevat drie beeldschermen, waarvan twee met een aanraakfunctie. Eindelijk heeft eens iemand aan de voorpassagier gedacht, die met zijn eigen tablet kan spelen. Opvallend genoeg vindt ook de houtafwerking die we al uit de CR-V kennen zijn weg naar het compacte segment. Meer details rondom de Urban EV hopen we spoedig te krijgen.

Foto's:


0