18 april 2019

Uit alle windstreken naar Hard Valley Gemert 2019

GEMERT – Australië, België, Duitsland en Nederland. Festivalgangersuit alle windstreken komen zaterdag naar Gemert voor de eerste editie van Hard Valley. Met de opbouw op evenemententerrein De Schabbert is al gestart. De grote tent wordt twee weekenden gebruikt: voor Hard Valley en het gratis toegankelijke We Are Kings Festival.

Door Marcel Bosmans

“Het is wel een projectje.” Nick Willems hapt tussen de bedrijven door aan een broodje tijdens een verlaat ingelaste maandagse lunch. De Gemertse horecaondernemer stapt de festivaltent binnen, wandelt naar het midden van de kikkergroene kolos en lijkt in het niets te verdwijnen. Het epicentrum van Hard Valley is 32 meter lang en 28,5 meter breed. Een middelgroot passagiersvliegtuig als een Boeing 737 zou er bijna helemaal inpassen. “Vorige week om deze tijd stond er nog niks. Nu staan de tent plus het raamwerk van het podium overeind.”

Veel tijd om op adem te komen heeft Willems niet. “Het is stevig aanpoten, maar we zitten op schema. Dat is het voordeel van samenwerken met ervaren krachten. Met mijn medeorganisatoren Gert-Jan van der Zee en Mark van Loon kan ik lezen en schrijven.”

Frequencerz

Ook de kaartverkoop van Hard Valley verloopt vlot. “95% van de tickets is verkocht.” Voor liefhebbers van de hardere dancemuziek is een Hard Valley een walhalla met acts als Partyraiser, Frequencerz, D-Fence, Rebelionen Artifact.”

Tent

Om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken zijn extra maatregelen genomen. “We hebben bijvoorbeeld extra parkeerruimte ingericht en een professioneel bureau ingeschakeld om een geluidsplanop te stellen dat aan de wettelijke normen voldoet. Wat helpt is dat alle dj’s in de tent draaien. Daar zijn ook alle horecafaciliteiten -en zelfs een festivalkapper- te vinden. Regen, wind en kou kan dus buiten worden gehouden. Voor zaterdag is goed weer voorspeld, maar dat kan een week later anders zijn.”

Gratis We Are Kings Festival

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is in dezelfde tent het grootste en gezelligste feestcafé van de regio te vinden. De Schabbert biedt dan plek aan het gratis toegankelijke We Are Kings Festival. Tijdens Kings Night zijn Dutch Movement, The Boy Next Door, The Blockparty (huts), Puri(huts), Noise Cartel, OJKB en Genta van de partij, op Kings Day Puinhoop Kollektiv, JeroenPost (bekend van TMF), Lampegastuh, The Underdogs, Lorentz, Donn Camps, Party DJ W en DJ Timski.

Foto: De drie organisatoren van Hard Valley voor de festivaltent.

 

Foto's:


H