Volkel sterkste in onderling treffen

HANDEL – Afgelopen donderdagavond speelde Handel de inhaalwedstrijd tegen buurman Boekel Sport. Grote vraag was of het trainer Tom Jacobs zou zijn gelukt zijn mannen weer op het goede spoor te zetten na de matige vertoning van vorige week.

Om Boekel Sport, dat vijf van de laatste zes wedstrijden in winst wist om te zetten, van het lijf te houden, zou Handel het onderste uit de kan moeten halen. Het antwoordt werd al rap duidelijk: De blauwhemden speelden met passie. Het leverde strijd om elke vierkante meter. En met twee ploegen die gingen voor de overwinning ontspon zich een uiterst boeiende derby, vakkundig geleid door scheidsrechter van der Rijt uit Venhorst.
Het was Gijs Bexkens die in de twaalfde minuut de Handelse aanhang deed opspringen. Vanuit een moeilijke hoek op rechts liet hij een venijnig schot los, dat via de handen van keeper Jesse Zwanenburg in het net landde. Na een klein half uur trok Twan Merks, met een formidabele vrij trap, de stand weer in evenwicht. Zijn kogel, die in de kruising insloeg, deed recht aan de verhoudingen in het veld. Met de 1-1 was tevens de ruststand bereikt.
In de tweede helft haalde Handel het beste in zichzelf naar boven Aan beide zijden werden doelpunten afgekeurd, wat de spanning alleen maar deed toenemen. Uiteindelijk velde Jeff Rijksen zo’n tien minuten voor het eindsignaal het vonnis. Vanaf twintig meter krulde hij Handel naar een welverdiende 2-1 overwinning.

Drie dagen later, op zondag, wachtte de volgende krachtmeting in en tegen Volkel. Met veel opportunisme trachtte Rob Manders de Volkelse keeper in het nauw te drijven. Het leek een kansloze missie, maar doordat Tomek Kuijpers iets te lang treuzelde, lukte het zijn uittrap te blokken, waardoor de bal curieus tegen het net kaatste. De blauwhemden koesterde de vroege voorsprong en trokken ver terug.
De mouwen in het Volkelse kamp werden nog verder opgestroopt de tweede helft. Handel stond met de rug tegen de muur. In de 52ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na een knap uitgespeelde aanval behield Bob Linders het overzicht en rondde bekwaam af. Furieus ging de thuisploeg op zoek naar meer, maar de genadeklap bleef uit. Het duurde tot een kwartier voor tijd tot Volkelse storm enigszins tot bedaren kwam. Het lukte Handel weer enkele venijnige tegenstoten te plaatsen. Invaller Sander Vermeulen was zelfs dichtbij een Handelse victorie. Zijn inzet werd spectaculair door Tomek Kuijpers onschadelijk gemaakt.
In het zicht van de haven leken de blauw-witten toch een fortuinlijk puntje mee naar Handel te kunnen smokkelen. Justin Damen echter, wenste hier niet aan mee te werken. Enkele minuten voor het eindsignaal schoot hij de Handelse hoop aan diggelen. Eindstand 2-1.
Met Pasen staat voor Handel een dubbele confrontatie gepland met Excellent uit Oploo. Op zaterdag 20 april een uitwedstrijd in Oploo om 18:00 uur, waarna maandag 22 april een thuisduel wacht om 14:30 uur.

Jeff Rijksen was matchwinner tegen Boekel-Sport.

Foto's:


S