BC Bakel wint sportiviteitsprijs

BAKEL – Het regende prijzenbekers voor Badmintonclub Bakel op zondag 26 mei bij de Helmondse Badminton Bond. Nadat de senioren jarenlang hebben gestreden voor een beker in het klassement, was het nu eindelijk raak.

Al in februari wist het team Bakel 2 het kampioenschap binnen te halen. Met een ruime voorsprong aan punten op de nummer twee in het klassement, werden deze winnaars het afgelopen weekend door de HBB gehuldigd met een overwinningsbeker en een sportbidon als aandenken. Voordat de huldiging begon, moest Bakel 2 eerst nog de bekercompetitie spelen tegen Hanevoet 3 uit Eindhoven. De bekercompetitie is een afvalsysteem waarbij het winnende team doorgaat naar de volgende ronde, richting de eindfinale. En Bakel 2 stond dus in deze finale. Tijdens de finale werd het snel duidelijk dat Bakel het seizoen glansrijk af wilde sluiten. Ook al gaven de tegenstanders niet op, uiteindelijk wist Bakel 2 aan het langste eind te trekken en de bekerfinale in de wacht te slepen met maar liefst een 6-1 overwinning. Hiermee is Bakel 2, naast het kampioenschap in de competitie, ook kampioen geworden in de bekerstrijd.
En alsof dat niet genoeg is, mocht BC Bakel nóg een prijs in ontvangst nemen. Misschien wel één van de mooiste prijzen die een vereniging kan winnen. Ieder seizoen vraagt de HBB namelijk aan alle verenigingen (circa 25) of zij een sportiviteit-score willen toekennen aan de teams in de poule van de reguliere competitie waaraan ze deelnemen. De vereniging met de hoogste score mag zich vervolgens de sportiefste vereniging van het jaar noemen. De derde plaats ging naar BC Never Down uit Helmond en de tweede plaats was voor BC Smashing Bruang uit Eindhoven. Vervolgens maakte de HBB bekend dat de eerste plaats naar BC Bakel ging. BC Bakel wint hiermee de sportiviteitsprijs, een zeer mooie bekroning voor de vereniging. Hiermee kan de vereniging terugkijken op een zeer geslaagd seizoen.

Foto's:


0