Brandstichting bosbranden Bakel niet uitgesloten

BAKEL – Brandstichting wordt niet uitgesloten bij drie bosbranden in Bakel. 

Vrijdagavond omstreeks 22:10 werd de brandweer opgeroepen voor een bosbrand aan de Neerstraat in Bakel. De brandweer ontdekte twee brandhaarden die circa 300 meter uit elkaar lagen. De brandweer kon door direct op te treden de branden snel kunnen blussen. Omdat er sprake zou kunnen zijn van brandstichting was de politie met meerdere eenheden ter plaatse.

De brandweer rukte omstreeks 23:30 opnieuw met grote spoed uit, ditmaal naar de Verlore kost in Bakel waar een stal in de brand zou staan. Ter plekke bleek dat er een stuk bos in de brand stond. Dat was op circa 200 meter afstand van deze eerdere branden. Ook deze keer werd brandstichting niet uitgesloten. Een getuige gaf aan dat hij twee mannen had zien wegvluchten en kort daarna de brand ontdekte. (Info en foto: 112nieuwsonline.nl)

Foto's:


B