08 mei 2019

Een bijzondere vriendschap

Tis unne jas kouder! Vorige week zat ik nog met de laptop op mijn favoriete plekje buiten nu bij de brandende haard binnen. Voorlopig kunnen we even vooruit want er ligt een half bos op de stoep. De meest gestelde vraag van de afgelopen weken is dan ook: “Waar komt al dat hout vanaf?” Uhhh…..uit een bos? En: “Wat ga je er toch mee doen?” Uhhhh……opstoken? Hahahah vrouwen!
Koningsdag gewoon de hele dag gewerkt en ’s avonds een hapje in Asten gegeten met een oud-collega uit de supermarkt in Deurne waar ik jaren gewerkt heb. We zien elkaar niet met regelmaat maar als we dan samen zitten komen we tijd tekort om bij te buurten. Kennen doen we ons al 30 jaar maar 6 jaar geleden werd het contact intenser. Ik kreeg een bericht dat hij in het ziekenhuis in Maastricht lag met een acute leukemie. Tot overmaat van ramp werd in die tijd ook bij zijn prachtige vrouw een hersentumor ontdekt. Wat een drama! Het is 4 jaar geleden dat ik naar Vroomshoop reed voor de begrafenis van haar. Gelukkig hadden we elkaar een paar maanden ervoor nog gezien en samen geluncht. Bijzonder om mee te maken hoe ze elkaar op de been hielden met hun humor. Respect voor! Mijn oud collega kreeg 5 jaar geleden een stamceltransplantatie en het gaat goed met hem. Fijn om, zeker in deze tijd, te weten dat het allemaal goed kan komen. Dat geeft dun burger moed!
Het was een gezellige avond met verhalen uit de oude Jan Linders-doos en natuurlijk over de collega’s en klanten uit die tijd. Eén ding delen we nog steeds en dat is de flauwe humor die we hebben. Ik weet zeker dat we elkaar de komende tijd vaker zullen spreken.

Francis

Foto's:


0