Gemert op jacht naar playoff-ticket

GEMERT – Gemert zag haar titeldroom afgelopen zondag uiteen spatten. Maar de ploeg doet nog wel volop mee voor de nacompetitieplaatsen. Een overwinning in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, zondag tegen Minor, is dan dringend gewenst.

Nadat Gemert de scherven van de verloren topper tegen Halsteren bijeen had geraapt, zal het zich gerealiseerd hebben dat er nog veel is om voor te spelen. Er liggen nog twee kansen op de playoffs. Zowel de winnaar van de laatste periodetitel als de hoogst geklasseerde ploeg zonder prijs gaat zich mengen in de strijd om promotie naar de derde divisie. Vier punten uit de laatste twee wedstrijden zijn op voorhand noodzakelijk. Gezien de moeilijkheidsgraad van de uitwedstrijd tegen Baronie op 26 mei is een overwinning op Minor van het grootste belang.
Minor komt dit seizoen voor het eerste jaar uit in de hoofdklasse. De groenwitten verzekerden zich zondag door een 0-1 zege in Rotterdam bij Leonidas van nog een jaar hoofdklasse. Een prima prestatie van Guido Leunissen en zijn mannen, die in Gemert vrijuit hun laatste wedstrijd van het seizoen kunnen spelen.
De wedstrijd op sportpark Molenbroek begint zondag om 14.00 uur. Het publiek wordt opgeroepen om al iets eerder naar het sportpark te komen, want voorafgaand aan het eerste fluitsignaal wordt afscheid genomen van een tiental spelers en verzorger Koen Verheijen. De tien spelers die volgend seizoen niet terugkeren in de selectie zijn: Sander Vereijken, Jasper Lalisang, Dennis van Rooij, Thijs Fonken, Balder van Osch, Roy Olislagers, Erwin van den Broek, Dennis Groen, Michiel Merks en Niels van Hooff.
Na afloop is de grote seizoensafsluiting voor alle seniorenteams in en rond de kantine. Onder meer met dj’s, karaoke en een cocktailbar. Gemert 2 en Gemert 4 maken bovendien nog kans op het kampioenschap.

Jasper Lalisang neemt afscheid (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V