Hufterproof

Afgelopen vrijdag zat ik in een vergadering om te kletsen over hoe we de rotonde in het centrum het beste aan zouden kunnen pakken. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat mensen er een week last van zouden hebben want op zich is het best een druk punt in Bakel. Hoe we precies op het onderwerp kwamen weet ik zo snel niet meer, maar het kwam ter sprake dat wij Nederlanders het meest asociaal volk op de weg zijn van Europa. Als we dan in voetballen niet uitblinken kunnen we altijd die troef nog inzetten. Vooral in het verkeer gedragen we ons ongehoord. Snelheid-vertragende maatregelen worden aan gort gereden of gewoon van de weg getrokken. En als we voorrang hebben dan nemen we die ook! Kijk naar de wegversmalling bij de basisschool. Ik niet trouwens, ik laat iedereen voor, groet en zwaai of lach vriendelijk als ik in de X5 zit. Geloof het of niet, als ik in de Peugeot rijd moet ik wel voor mezelf opkomen want das een klein autootje dus dat ziet niemand. En zeker als ik naar huis rijd is de infrastructuur niet echt berekend op twee auto’s waarvan er één is die ik alleen nog maar in de Quote 500 heb zien staan. Sommige denken dat ze er een ingebouwde voorrang bij gekocht hebben en gaan vooral geen centimeter aan de kant. En als ze dan van de parkeerplaats van het sportclubje in mijn achtertuin gefrustreerd wegrijden moet dat natuurlijk kei-hard op een buitenweggetje waar je 60 km/u mag. Deze week lag er een dode eend hier op de weg. Het fazantenpaar wat hier gebroed heeft loopt ook vaak op het dooie gemak langs de weg met hun kroost. Er staan borden langs de weg met daarop ‘Overstekende golfers’, ze kunnen beter een bord plaatsen met ‘Wegrijdende golfers’. Afijn….
Waar ik dan verdrietig van wordt is de mevrouw die in Breda is aangereden en voor dood achtergelaten op de weg. Van mij mogen ze het rijbewijs van die gast ritueel verbranden.
Ik kan een boek schrijven over wat ik ervan vind…..Bedenk je één ding als je in de auto stapt….. Er wacht altijd wel iemand op je! (Foto: MJ Fotografie)

Francis van Gils

Foto's:


0