MKV weet achterstand goed te maken

MILHEEZE – Zondag mochten de dames van MKV 1 uit Milheeze op bezoek bij SCMH uit Mariaheide. Beide teams strijden om hun plek in de overgangsklasse, dus beloofde het een felle wedstrijd te worden.

SCMH was degene die als eerste via een ver afstondschot de korf wist te vinden. Echter volgde hier met de openingsbal van MKV meteen een antwoord op, wat ervoor zorgde dat het scorebord binnen een halve minuut al op een 1-1 stond. SCMH was doeltreffender in het afstandschot en wist hierdoor halverwege de eerste helft uit te lopen. Door verdedigend van tactiek te veranderen en aanvallend het spel rustig op te bouwen, wisten de Milheezer dames de achterstand te beperken tot een doelpunt verschil, waardoor de ruststand 8-7 was. Na de rust kwamen de dames van MKV met een goed plan van aanpak uit het kleedlokaal. Toen zij eerst een doelpunt om de oren kregen, was er dus ook geen reden tot paniek. MKV stond verdedigend stabiel, waardoor er maar drie tegendoelpunten zijn gevallen in de tweede helft. Door zelf de kansen af te werken, wisten de dames dan ook met winst de wedstrijd af te sluiten. De einduitslag was 11-14. Volgende week speelt MKV 1 om 12.00 uur een uitwedstrijd tegen Odisco in Sint-Oedenrode. De dames zullen wederom voor de winst gaan.
Na een paar weekjes meivakantie mocht MKV E1 de strijd aangaan tegen Merselo E1. Tijdens het warmspelen gingen er al vele ballen in, dus dat beloofde wat goeds voor de wedstrijd. Het duurde behoorlijk lang voordat er gescoord werd. Wel waren er vele kansen voor beide ploegen. Net voor de rust wist Merselo nog te scoren, 1-0. Vervolgens duurde het na de rust weer een tijdje voordat er gescoord werd. De meiden van MKV hadden heel veel kansen, maar steeds de pech dat de bal er net niet inging. Uiteindelijk, na een hele mooie aanval, wist Anna van de Sar de bal erin te gooien; 1-1. Het bleef nog lang spannend, maar in de laatste paar minuten wist Merselo nog te scoren. 2-1, wat ook meteen de eindstand was. De meiden uit Milheeze hebben heel hard gewerkt. Woensdag spelen ze om 18.30 uur thuis tegen HBSV, publiek is van harte welkom.

Foto's:


0