Modeshow Brabantse klederdracht

GEMERT – Zondag 19 mei wordt in het Boerenbondsmuseum in Gemert een modeshow van Brabantse klederdracht gehouden met als titel ‘van boven tot onder goed!’. Het museum is deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

De kleding die wordt getoond is permanent tentoongesteld in het plattelandsschooltje van het museum. Deze tentoonstelling geeft een beeld van kleding en gewoontes van begin vorige eeuw rond diverse gebeurtenissen in het leven, zoals doop, heilige communie, huwelijk en rouw maar ook het dagelijkse leven. De modeshow wordt zondag drie keer gehouden op het dorpspleintje van het museum, om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Kinderen kunnen deze middag spelen met speelgoed uit die periode. Verder zijn er deomstraties boter maken in de handkrachtzuivelfabriek en kantklossen. Kinderen mogen vlechten met wilgentenen. Accordeonist Jan van de Ven en kompanen omlijsten de middag met muziek.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de Facebook-pagina.

(foto: Jo van Es, RJ Foto Video)

Foto's:


0