Podium voor Luc Scheepers

GEMERT – Luc Scheepers heeft een mooie derde plek gescoord tijdens de eerste BeNeFit League wedstijd, die tevens meetelt voor de Dutch Rotax Max Challenge. Hiermee stijgt de jonge Gemertse karter naar de eerste plaats in het tussenklassement.

Deze derde ronde, afgelopen weekend, werd verreden op circuit des Fagnes in het plaatsje Mariembourg, nabij de Franse grens in Belgiƫ. Luc bleek dit circuit, waar hij nog niet eerder een wedstrijd heeft gereden, machtig. Op zaterdag werd bij de kwalificatie de derde plek ingenomen, op 0,2 seconde van pole position. Luc wist tijdens de pre-finale op zondag de derde plek te behouden, maar door een in-geklikte bumper -waarschijnlijk op een kerbstone opgelopen- kreeg hij een tijdstraf van 5 seconden, wat betekende dat hij terugviel naar de achtste plek.
De finale-race was een waar spektakel. Luc had vele plekken goed te maken, en had er al snel twee te pakken. Door een opstootje van rijder 3 en 4 kon Luc halverwege de race doorstomen naar plek vier. Een gevecht om de derde plek volgde en in bocht 1 van de laatste ronde wist Luc vakkundig die concurrent voorbij te steken. Dat leverde hem een mooie derde plek op achter twee lokale rijders. Tevens was hij de beste Nederlander. Door dit resultaat is Luc de huidige aanvoerder van het kampioenschap.
De volgende race is alweer op 26 mei, op Raceway Venray.

Luc Scheepers. (foto: Lesley Hoste Photography)

Foto's:


0