Veel wateroverlast in Gemert na grootste wolkbreuk in 30 jaar

GEMERT – Een wolkbreuk heeft zondagavond op verschillende plekken in Gemert voor wateroverlast gezorgd. In korte tijd viel 71 millimeter regen. De afgelopen 30 jaar was er nooit meer dan 37,4 millimeter gevallen.

Vooral de straten in en rond het centrum van Gemert hadden hiermee te kampen.  Onder andere de Vondellaan, de Komweg, de Pandelaar, de Molenstraat, de Nieuwstraat, de Kerkstraat, het Ridderplein en de Willem de Haasstraat in Gemert kwam blank zondagavond blank te staan. Diverse straten werden tijdelijk afgesloten. Ook liepen huiskamers en kelders onder en stroomden riolen, toiletten en wasbakken over. Diverse horecagelegenheden, winkels en bedrijven in het centrum en ook een gezondheidscentrum kampen met waterschade. (Foto’s: 112nieuwsonline.nl, Toke Bastiaans-Slegers, Kelly Egelmeers-Aben, Chantal Leferink, Yvette Meurs, Jamy Otten, Thea Rijnders, Natasja Rooyackers, Nicky Rooyakkers, Mandy Rovers, Lia Smulders, Paul Swinkels John van de Ven en Rob Vlemmings).

 

 

Foto's:


666666666666876VVV2AV