Bedankt namens Gimmert goes Alpe d’HuZes

GEMERT – Gimmert goes Alpe d’HuZes is afgelopen week afgereisd naar de Franse Alpen om op een dag zo veel mogelijk de Alpe d’Huez te beklimmen. Met een team van dertien personen werd maar liefst € 85.000,- meegenomen voor het goede doel, onderzoek naar kanker. Het was weer een indrukwekkende week met een lach en een traan.

Dit jaar vond de veertiende editie plaats met 4600 deelnemers, waarvan Gimmert alweer voor de tiende keer aanwezig was. Op woensdag 5 juni vond de Alpe d’HuZus plaats waar twee deelnemers van het team Gimmert aan deelnamen. Zij beklommen lopend de berg. Deze dag is bedoeld om de vrijwilligers van de Alp eenmaal de kans te geven om de berg te beklimmen. Daarna was het op donderdag de beurt aan de overige deelnemers, waarvan vier fietsers en zeven lopers van Gimmert goes Alpe d’HuZes deelname. Om 04.30 uur vond de start plaats onder in het dal, in Bourg d’Oisons. Gelukkig was het droog weer, maar wel mistig op de berg met slecht zicht voor de fietsers, wat veel kou gaf in de afdaling. De wandelaars hadden weinig hinder van het mistige weer. Rond het middaguur kwam er een zonnetje door waardoor het wat aangenamer werd. Door drie deelnemers van het team Gimmert werd de berg maar liefst zes keer beklommen per fiets. Om 19.30 uur werd bekendgemaakt dat er voorlopig maar liefst € 11.800.239,74 is opgehaald. Er kan nog steeds gedoneerd worden, want eind september wordt de definitieve einstand bekend gemaakt. Hiervoor kan de zite www.opgevenisgeenoptie.nl bezocht worden. Gimmert goes Alpe d’HuZes mag met de overige deelnemers terugkijken op een geslaagde deelname om het maximale geld binnen te halen voor onderzoek naar kanker.
Mensen die dit evenement een warm hart toe dragen en aanwezig willen zijn bij de volgende editie op 3 en 4 juni 2020 kunnen contact opnemen met een van de teamleden van Gimmert goes Alpe d’HuZes. Dat kan via www.alpedhuzesgemert.nl. Verder wil het team een ieder hartelijk danken voor de steun die gegeven is op welke manier dan ook.

Foto's:


0