Bijna 2000 bezoekers Volendam van het Zuiden

GEMERT – Met wederom een enorme opkomst van bijna 2000 bezoekers heeft gisteren het uitbundig publiek, van Mister ‘Una Paloma Blanca’ George Baker himself kunnen vernemen, dat Volendam van het Zuiden een net zo leuke en geweldig ervaring is als zijn gastact bij de Toppers in Concert van afgelopen zaterdag in de Johan Cruijff Arena.

Een mooier compliment van misschien wel de beste Nederlands artiest aller tijden kun je als evenement niet krijgen, aldus de organisatoren de gebroeders Pedro en Ferry vd Elzen. Ook super blij en trots zijn ze op het leger van vrijwilligers van het BBM. Samen met de feestende Gemertse medemens hebben ze tijdens de warmste 2 juni ooit toch maar weer het gezelligste feestje van Gemert en omstreken neergezet.

Natuurlijk kun je je afvragen waar dit uiteindelijk heen gaat. Er stonden wel meer dan 1000 fietsen en ook 3 grote bussen uit andere delen van Nederland op het parkingfield van het boerenbondsmuseum. Sfeer en kwaliteit van muziek waren weer van buitenaards niveau en het voltallig BBM-bestuur was daarom ook volledig in haar nopjes dat alles goed was verlopen en de bezoeker het ultieme nostalgische gevoel op het mooie pittoreske binnenplein van het Boerenbondsmuseum mee heeft gekregen. En dat elke bezoeker met een happy smile naar huis ging. “Daar doen we het voor”, aldus het BBM-bestuur.

Vele artiesten passeerden de revue tijdens Volendam van het Zuiden 2019. De aftrap werd gedaan door Simone Slegers uit Boekel met haar zuivere en vileine stem. Ze opende deze dag supermooi en passend bij het op de vroege middag al druk bezette binnenplein.

Hoogtepunten

Met als geweldige highlights George Baker en onze eigen Gemertse Laura van den Elzen met haar partner Mark Hoffmann en Laura’s zus Amber , knalde het dak op het museumplein er volledig vanaf.

Laura, Mark en band waren voor de eerste maal samen in Gemert. Ze speelden fantastische songs en het hele plein zong mee en zorgde voor kippenvelmomenten met onder andere Hey Jude van de Beatles. Het plein beleefde een groots feest met geweldige meezingers.

De zeer goed ingespeelde band kreeg meerdere complimenten uit het publiek. Laura, Mark en ook zeker de gitarist excelleerden, Laura’s zus Amber, met haar hoge noten, kreeg ook het publiek op de hand. De organisatie is er trots op zo’n topband op het podium te hebben gehad.

Dick van Altena, the NL Godfather of Country, bracht iedereen in westernsferen met zijn prachtige timbre in zijn levensechte countrystem. Van deze klasbakken zijn er in Nederland nog maar weinig!

George Baker

Maar natuurlijk moest er bij het tienjarig jubileum iets extra’s gebeuren en dat was volledig geslaagd met Good Old George Baker, 50 jaar in het vak, miljoenen platen verkocht en daarmee zeker één van Neerlands populairste zanger ooit! Het publiek ging ook hier helemaal uit zijn dak met zijn geweldige hits als Una Paloma Blanca , Little Green Bag en vele andere.

Het was voor de organisatie ook een mooie ervaring om George Baker backstage beter te leren kennen. Pedro en Ferry hebben ontdekt dat hij misschien wel de populairste vaderlandse zanger aller tijden is, maar daarbij toch wel echt “Down to Earth”. Ze wensen George Baker alle succes toe in de toekomst.

De feeststemming kwam er echt in met onder andere de Tom Jones Tribute en de Gemertse Maickel Korver, Ivo van Rossum en Carlos Donkers. Verschillende polonaises volgden. Feestvreugde ten top! ‘You’ll never walk alone’ was dan ook zeer toepasselijk en top gezongen door Pedro Cremers.

Mark Elbers, één van de beste Elvis Tribute-artiesten, wist het festijn natuurlijk in stijl af te sluiten.

De organisatie is veel dank verschuldigd voor het geweldig geluid en licht van Christian van der Pas , Nicky Rooijendijk en Geert Marinussen. En zeker niet te vergeten de eigen vrijwilliger én vrijwilliger van het museum, Op Volle Toeren 3.0-presentator Pieter van Boxtel.

Voor een beeldverslag zie: https://www.gemertsnieuwsblad.nl/2019/06/bijna-2000-bezoekers-volendam-van-het-zuiden/

 

Foto's:


RR