De rijke historie van Gemert beleven

GEMERT – VVV-gidsen geven komende zaterdagen weer rondleidingen door Gemert. Tijdens deze rondleidingen kunnen deelnemers kennismaken met de rijke historie van Gemert.

De gidsen vertellen graag over elk monument waar ze even bij stilstaan. Veel inwoners van de gemeente en veel toeristen hebben al deelgenomen aan een van de rondleidingen. Op 6 juli om 11.00 uur gaat de rondleiding naar het kasteel. De donjon wordt bezocht en de binnenplaats. Ook wordt een wandeling gemaakt door de tuin van het kasteel. Op 13 en op 20 juli start om 11.00 een wandeling door het historisch centrum van Gemert. Op 27 juli kan om 14.00 uur de St.-Janskerk bezocht worden. De gids vertelt alles over het interieur van de kerk en neemt de deelnemers mee naar de gewelven van de kerk. Het is indrukwekkend om dat te beleven.
De rondleidingen vertrekken steeds bij de winkel van de VVV aan het Ridderplein, waar ook de kaartjes kunnen worden gehaald. Alle rondleidingen duren ongeveer 1,5 uur. Het is fijn als deelnemers zich vooraf melden via een mail aan arrangementen@vvvgemert-bakel.nl of via 0492 366606. Met een groep van minimaal vijf personen zijn de rondleidingen ook op andere tijdstippen aan te vragen bij de VVV.
Wilt u op een ander tijdstip een rondleiding en heeft u een groep van minstens 5 personen? Dan kunt een rondleiding aanvragen bij de VVV.

Foto's:


0