Dorpse festivalsfeer bij nieuwe kermis

DE MORTEL – De kermis in De Mortel krijgt met ingang van 2019 een flinke oppepper. Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli zal het er op het dorpsplein voor MFA De Sprank bruisender aan toe gaan dan bij de edities van de afgelopen jaren. Want net als in andere plaatsen is ook in De Mortel nagedacht over manieren om dit jaarlijks feest van ontmoeting en samenzijn op te krikken. Het voortbestaan van de kermis ligt iedereen namelijk na aan het hart.

Eén van de grootste veranderingen is dat bijna alle activiteiten buiten plaatsvinden zodat de horeca, de attracties en het entertainment meer een geheel gaan vormen. Alle activiteiten zijn ondergebracht in één organisatie onder de vlag van de dorpsraad. Deze organisatie heeft ook kermisattracties zelf ingehuurd zodat er grip is op de kwaliteit van de attracties en de prijzen. Een betaalbare kermis voor de jeugd is een van de hoofddoelstellingen. Er wordt daarom gewerkt met dagkaarten (voor 12,50 euro) en passepartouts voor vier dagen (voor 40 euro), waarvoor de kinderen de gehele dag van de attracties gebruik kunnen maken. Op zondag is er een speciale attractie geregeld in de vorm van Formule 1 Race-simulatoren.
Om de ontmoeting tussen dorpsgenoten te bevorderen wordt er een dorpsbarbecue georganiseerd op zaterdag 29 juni onder de naam Mortelbraai, met daaraan gekoppeld een Team Challenge: teams gaan proberen hun lekkerste barbecue-gerecht aan de man te brengen. Op maandagmiddag keert het matinee terug, een wens van vooral de oudere Mortelnaar. Tijdens het matinee kan er als vanouds gedanst worden op de muziek van het befaamde dansorkest Jersey.
Er is veel aandacht geschonken aan het entertainment tijdens de kermisdagen. Er zijn meerdere acts per dag geboekt. John de Bever op zondag is een grote publiekstrekker, evenals The Hot Studs op diezelfde zondagavond. De Buren van de Brandweer is een illuster DJ-trio dat op vrijdagavond de kermis zal aftrappen en De Heeren Van zorgen voor een afsluitend feestje op maandagavond. Op zaterdag vindt het Bots & Blaas Muziekfestijn plaats: fanfare St. Lucia en de slagwerkgroep zullen met een combo en lokale zangers en zangeressen het kermisterrein in een Proms-achtige sfeer dompelen.
De kermis in De Mortel is alle dagen gratis toegankelijk. Alle informatie is te vinden op demortel.com/kermis.

John de Bever

Foto's:


0