Film Sporen naar morgen

GEMERT-BAKEL – We leven in een bijzondere tijd. Nederland staat hoog in gelukslijstjes. Maar het besef groeit over de keerzijde dat onze leefwijze ook negatieve gevolgen heeft voor de natuur, ons klimaat, mens en dier. Er is veel nieuws over klimaatverandering, het klimaatakkoord, de financiële consequenties: wie betaalt de rekening.

Uiteindelijk zijn we dat allemaal. Maar dáárover willen wij niet in discussie. Gelukkig zien steeds meer mensen de urgentie om niet door te gaan zoals we gewend zijn, maar kiezen ze voor een wereld die goed is voor mens en natuur. Wij willen dit laten zien in een film die we in Gemert-Bakel aan het maken zijn over goede duurzame voorbeelden dichtbij, in de regio. Dat het aanstekelijk werkt te zien dat duurzaam leven heel goed is toe te passen in je eigen omgeving: goed voorbeeld doet goed volgen.

Wie zijn wij?
Onze voedingsbodem was deelname aan de G1000-Burgertop Gemert-Bakel in 2016. Wij zijn verschillende individuen uit Gemert/Handel die zich zorgen maken over de klimaatverandering. Daarom sporen wij naar morgen. Je zou je kunnen voorstellen dat we met ons allen onderweg zijn in de trein naar het eindstation van de duurzame samenleving. In de wagons liggen ideeën die op plaatselijk niveau uitvoerbaar zijn enal bijdragen aan een gezonde toekomstbestendige samenleving waarbij we de natuur niet uitputten. Dat blijkt al veel meer te zijn dan we dachten. Het is leuk om dat breder te laten zien.

We werken samen en sluiten niemand uit.
3 tekeningen van deelnemers van de dagbesteding van ORO Gemert over duurzaamheid zijn bedrukt op stoffen tasjes met ons logo.

We sporen iedereen die mee wil doen aan om bewuste keuzes te maken. Heeft u ideeën, of tips over lokale initiatieven die goed zouden passen in onze film, mail ons gerust op: info@sporennaarmorgen.nl of tips@sporennaarmorgen.nl.
(www.sporennaarmorgen.nl)

Foto's:


0