Gemert-Bakel was in de ban van de Geldkoffer

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel was dagenlang in de ban van de Geldkoffer. Ruim 550 mensen hadden zich aangemeld voor de gratis zoektocht. Aan de hand van hints, door het beantwoorden van vragen en puzzels bij lokale horeca, winkels, online en in het Gemerts Nieuwsblad, gingen zij op jacht naar de koffer en de bijbehorende beloning van 1000 euro. Een vriendengroep uit Handel was de gelukkige vinder.

Door Marcel Bosmans

“Wij zijn fanatieke spelletjesspelers”, vertelt Roel van den Heuvel. Samen met Anne van Bree, Renske van den Broek, Gijs van Hoogstraten, Mart Kuijpers, Danique van Logten, Gaby Manders en Rowena Scheepers spoorde hij de geldkoffer op. “Toen ik in het Gemerts Nieuwsblad over de actie las, heb ik direct een bericht in onze groepsapp geplaatst. ‘Dit is echt wat voor ons. Daar was iedereen het direct mee eens.”

De vrienden gingen enthousiast aan de slag met het verzamelen van tips en het oplossen van vraagstukken. Gaby: “Van lunchen in Bakel tot boodschappen doen in Gemert, alles om zoveel mogelijk informatie te vergaren.”

Dat pakte goed uit. Rowena sleepte bijvoorbeeld een gesloten vraag in de wacht. “De dag ervoor hadden we op een feestje gehoord dat de koffer in Handel verborgen zou liggen. De vraag was dus snel verzonnen en het antwoord was ‘ja’. De koffer lag in Handel. Dat gaf ons 24 uur voorsprong op de andere deelnemers. Dus werd een tactisch plan uitgedacht, kaarten van Handel uitgeprint en zaterdagochtend om 08.30 uur met de zoektocht gestart. Anne: “We besloten te beginnen bij natuureducatiecentrum De Specht, niet zo ver van het ouderlijk huis van Koen Fonken, de bedenker van de kofferjacht.”

Om 15.00 uur was er nog geen spoor van de koffer. Mart: “Achteraf mooi die teleurstelling die toen van alle gezichten afdroop.” De groep gaf niet op. Het grootste deel van de vrijetijd werd de dagen daarna in de zoektocht gestoken. Gijs: “Heel Handel werd uitgekamd. Onze partners werden er soms horendol van. ‘Moet je nu weer weg?’ “

Een hint die verwees naar het uit de bocht vliegen van Jeffrey Herlings verkleinde het zoekgebied aanzienlijk. Renske: “Het moest wel in de buurt van de crossbaan zijn.” Daar werd inmiddels door meer deelnemers gezocht. Danique: “Toen we mensen met visserslaarzen en detectoren door de sloot zagen waden, dachten we dat onze kans verkeken was.” Even later, na een brandende tocht door de brandnetels zagen we toch iets opvallends aan de rand van de greppel, dat zij blijkbaar over het hoofd hadden gezien. Een zwart t-shirt bleek een koof te bedekken waarin de Geldkoffer was verstopt. “We hebben direct met de rest van de groep gebeld en zijn daarna steeds harder door het bos gaan rennen. We konden het bijna niet geloven.”

De winnaars waren afgelopen donderdag terug op de vindplek om hun prijs in ontvangst te nemen. Initiatiefnemer Koen Fonken overhandigde een cheque van 1400 euro (de beloning plus 50 euro extra voor elke dag dat de geldkoffer niet gevonden werd) aan de groep. “Daarvan gaan we uit eten, escaperooms bezoeken en wat nieuwe bordspelen aanschaffen.”

Koen Fonken is blij met het succes van de kofferjacht. “Veel mensen hebben er plezier aan beleefd. Er komt dus een vervolg in 2020. “ Hij sluit af met een eerste tip: “Wil jij volgend jaar die beloning winnen? Train dan je speurderskills met The Scavenger Hunt. Ga directnaar www.teamhunts.nl voor meer informatie.”

Foto: Koen Fonken overhandigt de cheque aan de winnaars.

Foto's:


0