Gemert klaar voor apotheose seizoen

GEMERT – Het is de ultieme climax van een enerverend seizoen. Woensdag (vanavond) op een ongetwijfeld sfeervol sportpark Molenbroek en zaterdag uit bij vv Staphorst gaat Gemert 1 proberen om de felbegeerde promotie naar de derde divisie af te dwingen.

Het seizoen van Gemert 1 begon en eindigt zo met een knaller. De voetbaljaargang startte met de bekerthriller tegen sv Hoek, met als gevolg de historische bekerwedstrijd tegen Feyenoord, en eindigt deze week met twee onvervalste krakers, met alles erop en eraan.
De zwartwitten ontdeden zich in tweede ronde van de nacompetitie opvallend gemakkelijk van SDO uit Bussum. Na de 0-5 in de uitwedstrijd konden de Bussummers zaterdag in Gemert nooit meer aanspraak maken op een stunt. Het werd 4-0 voor Gemert. Sander Vereijken scoorde twee keer voor rust. Na de hervatting deden Joost Habraken en Ralf Kemper een duit in het zakje.
De opponent in de finale werd opgericht in 1959 en is dus nog een vrij jonge vereniging in het amateurvoetbal. De ploeg uit de kop van Overijssel draait echter al jaren mee in de zaterdaghoofdklasse. Afgelopen seizoen deed Staphorst lang mee om de titel maar eindigde uiteindelijk op één punt van kampioen Excelsior’31 op de tweede plaats.
Net als Gemert mocht ook vv Staphorst de eerste ronde van de playoffs overslaan. In de tweede ronde maakten de mannen van trainer Dennis van Toor (die de ploeg aan het eind van het seizoen verlaat) veel indruk door de amateurs van sc Feyenoord twee keer zeer overtuigend te verslaan. In Rotterdam werd met 0-3 gewonnen. Op eigen veld werd afgelopen zaterdag met 4-0 afgerekend met de Rotterdammers.
Het zal een zware kluif worden, daar is iedereen zich van bewust, maar Gemert lijkt klaar voor het treffen en vastbesloten om de stap naar de derde divisie te maken. Gemert kende met overwinningen tegen Minor en Baronie een uitstekend slot van de competitie. Ook in het tweeluik met SDO lieten onze zwartwitten zien dat het met de vorm en fitheid wel goed zit op dit moment.
Een spannender apotheose kunnen de trouwe volgers zich niet wensen. De wedstrijd wordt om 20.00 uur in gang gefloten. Gezien de verwachte drukte – ook met veel bezoekers uit Staphorst – wordt iedereen aangeraden om tijdig naar sportpark Molenbroek te komen en indien mogelijk te voet of met de fiets. Volg de aanwijzingen op van de stewards. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er enkele sfeeracties op en rond het hoofdveld.
De leden hebben zoals in het reguliere seizoen gratis toegang op vertoon van de seizoenkaart.
Als Gemert woensdagavond een kansrijke uitgangspositie afdwingt, dan zullen veel aanhangers zaterdag richting Staphorst gaan voor de beslissende wedstrijd, die ’s middags om 15.00 uur begint. De Supportersvereniging van vv Gemert organiseert busvervoer. Aanmelding à 10 euro is op twee momenten mogelijk: woensdagavond direct na de thuiswedstrijd en donderdagavond tijdens de clubavond in de kantine.

Joost Habraken scoort de 3-0 tegen SDO (Foto: Peter van Hout)

Foto's:


0