Gemert met perspectief naar Staphorst

GEMERT- Gemert heeft de eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie gewonnen. Op een sfeervol sportpark Molenbroek – ruim 1500 mensen omzoomden het hoofdveld – werd het woensdag 2-1 tegen vv Staphorst. Dat biedt alle perspectief voor zaterdag, als de uitwedstrijd op het programma staat.

Een overwinning is altijd een goede uitgangspositie, maar iedereen in het zwartwitte kamp zal zich realiseren dat er nog een loodzware zaterdagmiddag aankomt in de kop van Overijssel. Dat was de situatie na het laatste fluitsignaal: Gemert was tevreden met de zege, maar ook Staphorst ziet nog alle kansen. Dat belooft dus wat.
Wat Gemert en Staphorst in de eerste helft op de mat legden, was pure reclame voor het amateurvoetbal. Het regende 45 minuten lang kansen, voor beide doelen. Na een afwachtende beginfase opende Staphorst het bal. Mike Reuvers maakte in de zesde minuut de 0-1 tot schrik van het Gemertse publiek. Maar Gemert antwoordde razendsnel. Uit zo’n beetje de eerste de beste tegenstoot was het raak. Jens Leijten, opgestoomd aan de rechterkant, legde terug, Thijs van Pol – terug in de basis na zijn blessure – prikte raak. Zo was de wedstrijd binnen ruim een minuut volledig ontploft: 1-1.
Dat leidde overigens geen rustige fase in. Gemert en Staphorst zochten waar mogelijk het offensief en dat leidde tot veel dreiging voor de beide keepers. In de 17e minuut kreeg Kemper vrij baan richting het doel van Staphorst. Zijn inzet leek succesvol, maar belandde op de paal. Niet veel later smoorde een schot van Thijs van Pol op de benen van Staphorst-goalie Oosterhof.
Zo golfde het spel op en neer, want ook Staphorst liet zich niet onbetuigd. Bono Barten gooide ziel en zaligheid in de strijd bij een voorzet die bij de tweede paal werd teruggekopt. De bal werd in een ultieme poging van de lijn gehaald.
In de 37e minuut kwam Gemert op voorsprong. Een voorzet van Erwin van den Broek werd door Ralf Kemper tegen de touwen gekopt. Molenbroek stond op zijn kop: 2-1.
Ook in de resterende minuten was er nog van alles te beleven, maar de rust werd met de marge van één gehaald.
Na rust zag het er evenwel anders uit. Gemert kon het hoge tempo van voor rust niet volhouden, vanzelfsprekend, maar begon simpelweg niet goed aan het tweede bedrijf. Duels die voor rust werden gewonnen, gingen nu verloren. Staphorst draaide de duimschroeven aan en domineerde lange tijd. Het overwicht leidde tot een aantal goede kansen en een reeks dreigende voorzetten en hoge ballen. Soms was het alle hens aan dek voor de Gemertenaren, maar die bleven uiteindelijk wel overeind en richting de 70e à 75e minuut luwde het Staphorstse offensief.
In de slotfase had zelfs nog de 3-1 kunnen vallen. De goed ingevallen Jasper Lalisang was twee keer dichtbij.
De zwartwitten gaan nu alle krachten verzamelen om zaterdag nog één keer te kunnen knallen en zullen daarbij in Staphorst door een groot aantal aanhangers worden gesteund. Om 15.00 uur begint de wedstrijd. Een kleine twee uur later weten we wie volgend jaar in de derde divisie uitkomt.

GEMERT: Barten; Leijten, Brugmans, Jacobs, Van den Broek, Habraken, Brouwers, Vereijken, Den Dekker, Van Pol (86. Lalisang), Kemper.

Het was erg druk, bij Gemert-Staphorst. (foto: Willy Rooyakkers)

Foto's:


0