Honderdste SOZO Coopertest uitgesteld

GEMERT – Al vijftig jaar achtereen organiseert de Gemertse trimclub Sport Op ZaterdagOchtend (SOZO) twee keer per jaar een Coopertest, in juni en in december. Iedereen kan er aan deelnemen, dus zowel leden als niet-leden.

Vol sportieve trots werd in december 2018 de datum aangekondigd waarop in juni dit jaar de honderdste gaat plaatsvinden. Aan de voorbereidingen om er een memorabel feest van te maken werd druk gewerkt. Het was voor SOZO even slikken toen bekend werd dat er zich een probleem voordeed. De GAC-atletiekbaan, de traditionele locatie voor de test, is niet beschikbaar. De baan wordt voorzien van een nieuwe toplaag en is van begin juni tot eind augustus afgesloten voor publiek.
Na rijp beraad is uiteindelijk besloten de honderdste test te verschuiven naar de laatste zaterdag vóór de kerst: 21 december 2019. Daarmee vervalt de juni versie en blijft er dus dit jaar alleen de honderdste SOZO Coopertest in december staan. Bijkomend voordeel is dat er op een prachtige nieuwe baan kan worden gelopen en er daardoor ook snelle rondetijden en records verwacht worden. Voor de hardloop test betekent dit dat in de twaalf minuten die de Coopertest volgens de spelregels duurt een grotere afstand kan worden afgelegd.
Meer bijzonderheden omtrent deze heuglijke gebeurtenis volgen later in het jaar verwachten. Mensen die nu reeds meer informatie willen kunnen een e-mail sturen naar htcmvandenberg@gmail.com.

Foto's:


0